Antena 3 CNN Actualitate BISERICA IA TOT. O familie cere să fie eutanasiată, după ce singura bucată de pământ a fost luată de Biserica Ortodoxă

BISERICA IA TOT. O familie cere să fie eutanasiată, după ce singura bucată de pământ a fost luată de Biserica Ortodoxă

BISERICA IA TOT. O familie cere să fie eutanasiată, după ce singura bucată de pământ a fost luată de Biserica Ortodoxă
de O.P.    |    26 Mar 2014   •   05:54

Situaţie dramatică pentru femeia din Lunca Banului care, în urmă cu trei ani, a cerut să fie eutanasiată pentru că nu mai putea îndura sărăcia.
A rămas fără bucata de pământ pe care o muncea ca să aibă ce să pună pe masă.  Primăria Strehaia i-a luat terenul dat în arendă în urmă cu aproape 30 de ani şi l-a dat Mănăstirii Sfânta Treime.

Pentru femeia care abia trăieşte de pe-o zi pe alta, decizia primăriei a sunat ca o condamnare la moarte. Ea, fiica ei bolnavă de sindromul Down şi soţul ei, imobilizat la pat, nu vor mai avea ce mânca.

Pentru că nu mai vede nicio soluţie pentru a ieşi din această situaţie, femeia a cerut din nou să fie eutanasiată.

Femeia din localitatea Lunca Banului imploră să fie eutanasiată împreună cu toată familia ei pentru că nu va mai avea din ce să trăiască. Palma de pământ pe care o cultivau a devenit proprietatea Mânăstirii Sfânta Treime din Strehaia.

Mânăstirea a fost pusă în posesia terenului în mod legal de către Primăria Strehaia, în baza unei decizii de retrocedare. Familia Staicu nu înţelege însă de ce mănăstirea a primit exact parcela de pământ pe care ei o munceau de aproape 30 de ani.

Femeia nu mai are putere să lupte cu grijile şi sărăcia. Deşi e bolnavă şi trăieşte cu un singur plămân, are grijă de fiica ei, în vârstă de 34 de ani, care are sindrom Down, şi de soţul ei, imobilizat la pat.

Faptul că o familie a rămas pe drumuri nu pare să-i deranjeze pe oficiali. La Mănăstirea Strehaia, porţile erau închise, iar reprezentanţii Episcopiei Severinului şi Strehaiei au declarat, telefonic, că nu vor să comenteze. Nici la Primăria Strehaia nu a fost nimeni de găsit.

În urmă cu trei ani, femeia a mai cerut odată să fie eutanasiată împreună cu fiica ei, pentru că nu mai primise de trei luni indemnizaţia de handicap. După ce Antena 3 a mediatizat cazul, femeia şi-a primit dreptul cuvenit.

×
Subiecte în articol: retrocedari Biserica ortodoxa
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close