Antena 3 CNN Actualitate Bivolaru şi Hayssam, pe lista Poliţiei Române cu cei mai căutaţi infractori

Bivolaru şi Hayssam, pe lista Poliţiei Române cu cei mai căutaţi infractori

Bivolaru şi Hayssam, pe lista Poliţiei Române cu cei mai căutaţi infractori
20 Iun 2008   •   10:39

Cel mai căutat infractor de pe lista celor de la FBI este teroristul Osama Bin Laden. Fără îndoială el este inamicul numărul unu al lumii după părerea americanilor şi multă lume a auzit de el, datorită mediatizării intense. România se ?laudă? şi ea cu o listă a celor mai căutaţi criminali, printre care cei mai cunoscuţi sunt Omar Hayssam şi Gregorian Bivolaru, zis Guru. Acuzate pentru infracţiuni economice, violuri sau crime, 27 de persoane alcătuiesc lista ?celor mai căutaţi? infractori din ţara noastră, potrivit site-ului oficial al Poliţiei Române.

În vârstă de 55 de ani, Mihai Necolaiciuc deschide lista infractorilor, el fiind acuzat că achiziţionat produse la preţuri supraevaluate, în calitatea sa de administrator şi ordonator de credite la CNCF-CFR S.A., aducând astfel un prejudiciu de 1.700 miliarde lei vechi, în perioada 2000 ? 2003.

Un mandat de arestare preventivă a fost eliberat şi pentru sirianul Omar Hayssam, care posedă mandat pentru terorism. Acesta nu s-a prezentat în faţa instanţei de judecată şi nu a depus la dosar dovada imposibilităţii de prezentare.

La capitolul ?prostituţie / proxenetism?, Ioan Clămparu posedă mandat de arestare preventivă pentru iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat, având drept scop comiterea de infracţiuni grave şi proxenetism. Clămparu este acuzat pentru trafic de tinere pe relaţia România ? Spania în vederea practicării prostituţiei şi constrângerea acestora pentru exploatarea sexuală.

Unul dintre cele mai mediatizate cazuri este poate acela al lui Gregorian Bivolaru. Acesta este acuzat că a întreţinut în mod repetat acte sexuale cu o minoră, folosindu-se de calitatea declarată de profesor de yoga şi abuzând de influenţa ce derivă din organizarea şi desfăşurarea unor cursuri specifice. Faptele lui Bivolaru au avut loc în perioada 2002 ? 2004, iar Poliţia Română scrie că minora cu care acesta a întreţinut acte sexuale a fost cooptată în prealabil ca practicantă a cursurilor yoga.

Pe numele lui Severin Tcaciuc şi Mihai Bucurenciu s-au emis mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, cei doi fiind acuzaţi pentru furt, respectiv lipsire de libertate. De altfel, Tcaciuc şi Bucurenciu sunt urmăriţi şi internaţional, primul fiind condamnat la 6 ani de închisoare, iar cel de-al doilea la 10 ani. Severin Tcaciuc posedă trei mandate de executare a pedepsei, pentru insultă, furt şi pentru agresarea unui poliţist aflat în exerciţiul funcţiunii. De partea cealaltă, Bucurenciu, în data de 11 februarie 2000, împreună cu alte persoane, a organizat şi participat la sechestrarea a două persoane, pe care le-a supus la diverse violenţe pentru a-şi recupera suma de 500.000 de dolari americani. El a fost depistat pe teritoriul Belgiei şi arestat preventiv, însă ulterior a fost pus în libertate.

Surprinzător sau nu, nici femeile nu lipsesc de pe lista celor mai căutaţi infractori din România. Între cele 27 de persoane şi-a făcut loc şi Violeta Corina Gheorghe, în vârstă de 35 de ani, care posedă mandat de arestare preventivă pentru înşelăciune şi abuz în serviciu contra intereselor publice.

Antena3.ro

×
Parteneri
O nouă companie aeriană lansează zboruri interne la preţuri mici
x close