Antena 3 CNN Actualitate Blocul din Zalău a început să se încline

Blocul din Zalău a început să se încline

Blocul din Zalău a început să se încline
20 Sep 2007   •   09:04

Blocul din Zalău afectat de explozia de săptămâna trecută a început să se încline. În mai puţin de o săptămână, acesta s-a deplasat aproximativ 2 centimetri, iar în tot acest timp, autorităţile întârzie demolarea. Firma constructoare susţine că planul de demolare a blocului nu a fost primit încă, în ciuda insistenţelor ca acesta să fie întocmit de urgenţă. Foştii locatari vin zi de zi în preajma blocului, în speranţa că îşi vor mai putea recupera din lucrurile rămase în apartamente. Conducerea firmei constructoare susţine însă că de la etajul I nu se mai poate recupera niciun bun.

Firma angajată să se ocupe de demolare a instalat un sistem de senzori pentru a-i proteja pe cei care intră să recupereze bunurile. Sistemul este prevăzut cu becuri de culoare galbenă, care în momentul în care construcţia se deplasează devin roşii.

La Spitalul Judeţean Sălaj mai sunt încă internaţi cinci din cei opt răniţi. În explozia din 14 septembrie au fost ucise două persoane - o fată de 14 ani şi un tânăr de 20 de ani - iar alte nouă au fost rănite. Cele 19 familii rămase fără acoperiş au primit locuinţe de urgenţă din partea Primăriei Zalău, însă doar două dintre ele au optat pentru această soluţie. Restul au ales să locuiască la rude şi prieteni, până când blocul ANL pe care îl vor primi de la autorităţile locale va fi finalizat.

Antena3.ro

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close