Antena 3 CNN Actualitate Blocul din Zalău va fi tăiat cu o foarfecă mecanică

Blocul din Zalău va fi tăiat cu o foarfecă mecanică

Blocul din Zalău va fi tăiat cu o foarfecă mecanică
03 Oct 2007   •   11:59

Autorităţile din Zalău au încercat fără succes să demoleze blocul grav afectat de explozia produsă la jumătatea lunii trecute. Operaţiunile vor fi reluate miercuri. Între timp, locatarii s-au trezit ca primesc facturile la gaze pe luna trecută, deşi locuinţele lor nu mai există tocmai din cauza unei explozii la conducta de gaz din faţa blocului. Două utilaje de mare tonaj au fost aduse în încercarea de a provoca prăbuşirea clădirii prin tragerea cu cabluri a unor pereţi. Perimetrul de siguranţă a fost extins, iar trecătorii sau locuitorii din zonă au fost rugaţi să se îndepărteze de locul operaţiunilor.

După ce au încercat de trei ori să demoleze imobilul afectat de explozie autorităţile au schimbat cablurile şi au avut mai mult succes. Din cauza poziţiei în care s-a prăbuşit clădirea, autorităţile susţin că nu mai există pericolul ca blocul alăturat să fie afectat de acţiunile de demolare. Blocul va fi tăiat bucată cu bucată, cu o foarfecă mecanică, începând de la etajele superioare.

Rămaşi pe drumuri, foştii locatari ai blocului distrus de explozie s-au trezit cu o altă problemă. Deşi au rămas fără case, ei au primit de la firma Eon Gaz facturile pentru consumul de gaze aferent lunii septembrie. Compania de distribuţie a gazelor a revenit după o zi asupra deciziei şi a anunţat că locatarii blocului vor fi scutiţi de plata gazelor.

Blocul E24 din Zalău a fost distrus în urma unei exploziei din 14 septembrie, produsă de o acumulare de gaze, dintr-o conductă fisurată. Două persoane au murit iar alte 9 au fost rănite în deflagraţie.

Antena 3

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close