Antena 3 CNN Actualitate Boala fostului Patriarh era cunoscută încă din 1990

Boala fostului Patriarh era cunoscută încă din 1990

Boala fostului Patriarh era cunoscută încă din 1990
17 Aug 2007   •   09:50

Patriarhul Teoctist suferea încă din 1990 de prostată, boală diagnosticată de medici în timpul internării Preafericitului la Spitalul "Elias". În perioada ianuarie-martie 1990, timp în care Patriarhul Teoctist s-a aflat la spital, medicii urologi i-au stabilit diagnosticul patriarhului: adenom al prostatei. Boală a cărei evoluţie putea fi stopată dacă Patriarhul ar fi fost operat la timp.

Perioada exactă în care Teoctist apare ca pacient al Spitalului "Elias" este între 20 ianuarie - 7 martie 1990. În perioada în care, în 1990, Teoctist a fost internat la "Elias", Patriarhului i s-a făcut un examen medical amănunţit. Încă din acea perioadă, medicii au stabilit că Teoctist suferea de mai multe boli specifice vârstei şi profesiei, printre care şi o boală de prostată numită printre cunoscători şi "boala preoţilor", din cauza lungilor perioade din timpul slujbelor în care feţele bisericeşti nu pot să-şi facă necesităţile fiziologice.

?Ţinerea sub observaţie" era recomandarea specialiştilor urologi care l-au consultat pe Teoctist în 1990, pe când acesta avea vârsta de 75 de ani. Mai precis "control la trei-şase luni" şi "investigaţii suplimentare, în funcţie de evoluţia tulburărilor de micţiune". De ce nu a fost operat atunci şi ce s-ar fi putut întâmpla dacă ar fi fost operat sunt două mari enigme care, poate, nu vor fi elucidate niciodată.

Citiţi articolul complet în Adevărul

×
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close