Antena 3 Actualitate Boala gravă care nu doare, dar afectează toate organele: ”Foarte multe cancere sunt favorizate de această boală”

Boala gravă care nu doare, dar afectează toate organele: ”Foarte multe cancere sunt favorizate de această boală”

de Andreea Cigolea    |    07 Sep 2020   •   11:00
Boala gravă care nu doare, dar afectează toate organele: ”Foarte multe cancere sunt favorizate de această boală”

Obezitatea este o boală, chiar dacă mulți nu conștientizează gravitatea excesului în greutate. Kilogramele în plus nu sunt numai un aspect deranjant fizic, ci atacă toate organele fără să ne dăm seama.

Vestea tristă este că un sfert din populaţia României este obeză și asta pentru că nu avem grijă la alimentație, la vitamine sau la mărimea porților de mâncare. Ba mai mult, un procent mare de pacienți care își pierd viața din cauza COVID-ului sunt obezi. 

”Gravitatea bolii constă în asocierea obezităţii cu foarte multe afecţiuni. Complicaţii se dezvoltă în timp, în primul rând de diabet zaharat de tip II. Cam patru din cinci diabetici de tip II sunt persoane obeze. Apoi, hipertensiunea arterială şi boala boala vasculară cardiacă sau neurologică. Foarte multe cancere, cu diverse localizări, sunt favorizate de obezitate. Apneea de somn, când respiraţia se opreşte pentru scurte perioade de timp. Bolnavul aţipeşte pur şi simplu din senin, pentru că datorită deficitului de ventilaţie pulmonară la creier, nu-i ajunge suficient oxigen şi acesta iese din starea de veghe. La fel se întâmplă şi în cazul unor persoane infectate cu COVID-19. Bolnavii ajung la starea de comă şi deces prin lipsa de oxigen în organele vitale.

Procentul de persoane obeze în ţările avansate se apropie sau depăşeşte 50%. În ţara noastră se consideră că 35% din populaţie are un exces de greutate, iar aproximativ 25 la sută, adică un sfert din populaţie, este chiar obeză! E foarte mult! Nu ştiu câte alte boli asociază un sfert dintr-o populaţie dată. Aşadar, privind aceste cifre, reafirm că există o epidemie de obezitate” a explicat dr. Daniel Ţuculanu medic primar de medicină internă.

Nu consumați pastile pentru slăbit

”Nu recomand pastile de slăbit. Cele eficiente sunt foarte puţine. Din păcate au efecte anfetaminice. Acestea sunt considerate nişte droguri, pentru că dau dependenţă cerebrală şi au nenumărate efecte adverse. Celelalte pastile sau suplimentele alimentare sunt mijoace de a ne adormi conştiinţa. Este un mijloc de a înşela individul care nu are suficiente cunoştinţe medicale” a mai adăugat medicul.

×
Subiecte în articol: boala obezitate

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close