Antena 3 CNN Actualitate Boc, despre cozile formate de beneficiarii drepturilor de autor: "Situaţia nu există" (VIDEO)

Boc, despre cozile formate de beneficiarii drepturilor de autor: "Situaţia nu există" (VIDEO)

Boc, despre cozile formate de beneficiarii drepturilor de autor: "Situaţia nu există" (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
24 Aug 2010   •   21:41

Cu câteva ore înainte ca termenul limită pentru depunerea declaraţiilor de impozitare de către angajaţii cu venituri din activităţi independente, instituţiile statului se răzgândesc din nou. Cei care au şi carte de muncă nu mai trebuie să plătească asigurări de sănătate pentru drepturile de autor. Mii de români s-au înghesuit astăzi la cozi la ghişee. În total, 500.000 de persoane vor fi obligate să stea lunar la coadă pentru a depune declaraţiile de impozitare şi să plătească dările către stat. Singurul care nu a văzut cozile este premierul Emil Boc.

Cozi interminabile, ore în şir de aşteptare şi mulţi nervi. De asta au avut parte sute de oameni la Casele de pensii şi la Agenţiile de ocupare a Forţei de muncă. Cei care sunt plătiţi pe drepturi de autor dar şi pe persoanele fizice autorizate au dat buzna să-şi declare veniturile pentru că termenul limită este 25 august. Haosul este generalizat.



Premierul Emil Boc nu a văzut, însă, aglomeraţia de la ghişee.

"Nu am această informaţie. Am auzit-o azi (marţi, nr.) spusă doar ca dată şi ca supoziţie. Eu nu am cunoştiinţă despre aşa ceva. Atâta vreme cât situaţia nu există, este doar o afirmaţie... Oamenii stau la cozi, dar nu pentru situaţia pe care mi-o incovaţi... Va trebui să vină oamenii cu o analiză cerută, pentru că o asemenea afirmaţie pe care aţi auzit-o nu s-a confirmat", a declarat Emil Boc.

"Aceste afirmaţii trebuie să aibă acoperire. Pentru toate detaliile care ţin de componenta tehnică, ministrul muncii şi ministrul muncii vă dau detalii. La mine asemenea informaţii, nu au ajuns pe masa Guvernului", a mai spus premierul.



După ce s-au gândit şi s-au răzgândit de câteva ori, oficialii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate s-au hotărât: cei care încasează drepturi de autor pe lângă cartea de muncă nu plătesc asigurările de sănătate şi pentru acestea. Ceilalţi le plătesc conform vechilor prevederi (trimestrial, respectiv anual).

Şi angajaţii care nu obţin venituri din activităţi independente sunt obligaţi să depună o notificare oficială privind faptul că nu au încasat bani în luna precedentă.

Antena 3


×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close