Antena 3 CNN Actualitate Boc, după negocierile cu sindicaliştii: "Guvernul nu are resurse ascunse" (VIDEO)

Boc, după negocierile cu sindicaliştii: "Guvernul nu are resurse ascunse" (VIDEO)

Boc, după negocierile cu sindicaliştii: "Guvernul nu are resurse ascunse" (VIDEO)
05 Oct 2009   •   13:33

?Guvernul nu are resurse pe care le ţine ascunse?. Este declaraţia premierului Emil Boc, după întâlnirea cu sindicaliştii, de la Ministerul Muncii. Premierul face un apel la conştientizarea situaţiei economice în care se află ţara noastră. Mai mult, el spune că dacă sindicaliştii din toate domeniile se pun de acord asupra unei alte grile de salarizare, care să ţină cont de resursele pe care le avem şi de prognozele economice, el o va semna şi o va promova. Boc a subliniat, însă, faptul că sindicatele promovează interesele sectoriale ale categoriilor pe care le reprezintă, aşa cum este normal, în timp ce Guvernul a încercat să dea o formă generală acestei legi.



Ministrul Muncii şi al Finanţelor, Gheorghe Pogea, şi premierul Emil Boc au discutat, luni, cu reprezentanţii Alianţei Bugetarilor, despre situaţia creată de greva din sistemul bugetar.

Constantin Ciosu, preşedintele Federaţiei Educaţei Naţionale, a spus, înainte de întâlnire, că angajaţii din învăţământ sunt nemulţumiţi de actuala grilă şi de faptul că nu s-a negociat ci guvernul şi-a impus punctul de vedere. Profesorii vor participa la mitingul din 7 ocotmbrie, iar dacă negocierile nu vor conduce la rezultatul dorit, ar putea apela şi la forme de protest mai extreme, ca o grevă generală pe o perioadă de timp nederminată.




La rândul său, Sebastian Oprescu, preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici a declarat că se aşteaptă ca guvernanţii să dea legi pentru populaţie şi nu pentru FMI, legile ar trebui să fie adecvate realităţilor din ţară, iar membrii SNFP vor participa şi ei la proteste, până când aceste situaţii nu vor fi soluţionate.



Antena3.ro

×
Parteneri
O nouă companie aeriană lansează zboruri interne la preţuri mici
x close