Antena 3 CNN Actualitate Boc: Sistemul informatic unitar integrat în sănătate, finalizat până la sfârşitul anului (VIDEO)

Boc: Sistemul informatic unitar integrat în sănătate, finalizat până la sfârşitul anului (VIDEO)

Boc: Sistemul informatic unitar integrat în sănătate, finalizat până la sfârşitul anului (VIDEO)
28 Iul 2010   •   20:23

?Până la finele anului 2010 istemul informatic unitar integrat în sistemul de sănătate trebuie să fie rezolvat în România, pentru că ar aduce economii anuale importante, de 300 milioane euro, printr-un control riguros al reţetelor eliberate pentru medicamente compensate?, a declarat miercuri, Emil Boc într-o conferinţă de presă organizată la Guvern.

Premierul a vorbit şi despre cardul naţional de sănătate, despre care a spus că va fi implementat până la finele anului 2011, şi se va alătura sistemului informatic integrat de sănătate.

?Cardul informatic va permite să avem dosarul complet al fiecărui cetăţean care nu va fi obligat să meargă să aducă adeverinţă că a plătit contribuţiile sociale, şi nu va mai pierde timp pentru solicitarea unui serviciu. Banii trebuie să fie alocaţi prin Fondul Naţional al Casei de Asigurări de Sănătate, după ce sistemul informatic integrat este în aplicare. Până la finele lui 2011 trebuie implementat acest card de sănătate?, a spus prim-ministrul.

El a precizat că finanţarea va proveni din fonduri europene, costurile proiectului fiind estimate la 50 de milioane euro, iar ?Casa de Sănătate este mandatată să implementeze aceste programe până la finele lui 2011?.

Deciziile au fost luate la şedinţa de Guvern de miercuri, la care a participat şi preşedintele Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: Emil Boc
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close