Antena 3 CNN Actualitate Bogdan Dumitrescu, fost redactor-şef la Pro TV, a murit în urma unui infarct. Avea doar 53 de ani

Bogdan Dumitrescu, fost redactor-şef la Pro TV, a murit în urma unui infarct. Avea doar 53 de ani

Bogdan Dumitrescu, fost redactor-şef la Pro TV și cunoscut om de advertising a murit, duminică seară, la doar 53 de ani, în urma unui infarct. Acesta a fost director de creaţie la Saatchi & Saatchi, GMP Advertising, Grey Worldwide.

Bogdan Dumitrescu, fost redactor-şef la Pro TV, a murit în urma unui infarct. Avea doar 53 de ani
de Gabriel Dano    |    25 Mai 2021   •   17:04

Inainte de cariera în publicitate, Bogdan Dumitrescu a lucrat in media, începand din 1993, când a fost redactor la Pro FM și Radio Total. A devenit mai apoi șeful Biroului de Presă al Fundației Culturale Române, redactor la TVR Internațional, redactor șef la ProTV, referent de specialitate în Consiliul National al Audiovizualului, potrivit EVZ.

Publicitarul Bogdan Dumitrescu a primit aprecieri pentru "SMS", volumul sau de debut, atât de la colegi de breaslă precum Florin Dumitrescu, Dragoș Olteanu sau Razvan Exarhu, dar si de la Mircea Cărtarescu, prezenți la lansarea cărții de debut care făcea radiografia unei lumi despre care spunea că 'este rea, dură, fără sentimente, fără suflet'.

Bogdan Dumitrescu s-a născut la 15 aprilie 1968 în Onești. A absolvit Facultatea de Litere a Universității din București, unde a fost preparator (1995-1996) la Catedra de Literatură Comparată.

A publicat cronică de carte în România Literară, cronică de publicitate în Dilema, eseuri, proză în diferite publicații. Este autorul piesei 'Viața lui Max Ionescu, difuzată la Radio România Cultural, în 2006.

Bogdan Dumitrescu va fi înmormântat la Oneşti, oraşul natal. după cum a anunțat fiul său.

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close