Antena 3 CNN Actualitate Bogdan Olteanu, condamnat la 5 ani de închisoare pentru mită de un milion de euro! Decizie definitivă

Bogdan Olteanu, condamnat la 5 ani de închisoare pentru mită de un milion de euro! Decizie definitivă

Fostul viceguvernator al Băncii Naționale Bogdan Olteanu a fost coondamnat la 5 ani de închisoare, în dosarul în care este acuzat că a primit un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu pentru intervenţii în favoarea numirii lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării.

Bogdan Olteanu, condamnat la 5 ani de închisoare pentru mită de un milion de euro! Decizie definitivă
de Andreea Cigolea    |    29 Oct 2020   •   10:11

UPDATE: Fostul șef al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu, s-a predat la Inspectoratul de Politiție Județean Dâmbovița pentru a fi încarcerat, a anunţat Poliţia.

Decizia a fost luată de Curtea de Apel București și este definitivă. În prima instanță - Tribunalul București - el fusese condamnat, în decembrie 2019, la 7 ani de închisoare.

Bogdan Olteanu a fost reținut în urmă cu trei ani și a fost acuzat că a primit bani de la Sorin Ovidiu Vântu astfel încât să sprijine numirea unei persoane într-o funcție. El a fost condamnat astăzi, 29 octombrie 2020, la cinci ani de închisoare. Sentința este definitivă.

Bogdan Olteanu, 5 ani de închisoare pentru mită de un milion de euro

Tribunalul Bucureşti l-a condamnat, pe Bogdan Olteanu, în primă instanţă, la 7 ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat că a primit mită un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vântu, pentru a interveni astfel încât Liviu Mihaiu să fie numit guvernator al Deltei Dunării.

Bogdan Olteanu, fost viceguvernator al BNR, a fost trimis în judecată de DNA în octombrie 2016, fiind acuzat că ar fi primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu pentru intervenţii la membri ai Guvernului în favoarea numirii lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării.

Faptele ar fi fost comise în intervalul iulie-noiembrie 2008, perioadă în care acesta deţinea funcţa de preşedinte al Camerei Deputaţilor. La data de 18 septembrie 2008, Liviu Mihai a fost numit în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

„În perioada august – noiembrie 2008, s-au prestat efectiv şi serviciile electorale promise (analize politice, sondaje, analize media, rapoarte de analiză, profilul candidatului, monitorizări media, documentare statistice referitoare la profilul alegătorilor din colegiul în care candida inculpatul, simulări referitoare la rezultatul votului şi la alocarea mandatelor de parlamentar)", explica DNA la trimiterea în judecată.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close