Antena 3 CNN Actualitate Boldea a "zburat" în ţările calde? Deputatul ar fi plecat într-un stat african cu care România nu are tratat de extrădare

Boldea a "zburat" în ţările calde? Deputatul ar fi plecat într-un stat african cu care România nu are tratat de extrădare

Boldea a "zburat" în ţările calde? Deputatul ar fi plecat într-un stat african cu care România nu are tratat de extrădare
Sursa foto: Foto: papillon-ul.blogspot.com
22 Mar 2012   •   07:36

Este foarte posibil ca deputatul Mihail Boldea să fi plecat într-o ţară africană cu care România nu are tratat de extrădare. În ultimii ani, Boldea a fost în vacanţe exotice în mai multe astfel de state de unde nu poate fi "recuperat" din punct de vedere juridic.El a fost de mai multe ori la scufundări în paradisul fiscal  din Seychelles, dar şi la safari în Africa de Sud şi în Congo.

Boldea a părăsit sâmbătă România, la volanul maşinii sale, însoţit de un prieten cercetat în acelaşi dosar. Cei doi au trecut prin vama Giurgiu cu destinatia Turcia, de unde Boldea urma să se îmbarce într-o cursă spre Africa. Potrivit unor informaţii neoficiale, deputatul a ajuns în data de 21 martie in Egipt.

De ce această destinaţie? Egiptul, ca şi Africa nu sunt nişte necunoscute pentru Boldea. Ca parlamenatar, deputatul făcea parte din Grupul de prietenie cu Republica Arabă Egipt, ţară în care, în virtutea prieteniei politice, s-a plimbat de multe ori pe banii statului şi unde evident şi-a făcut amici printre oficiali.

Vezi fotografii din vacanţele exotice ale deputatului Mihail Boldea

Ca turist pasionat de natură, Boldea a făcut mai multe călătorii în Africa, mergând de mai multe ori în Kenya la safari, în Africa de Sud, în Congo, dar şi în Seychelles, cunoscut paradis fiscal, unde a făcut scuba diving.

Articolul "Un gălăţean în safari. Aventuri în Africa" despre vacanţele exotice ale deputatului, apărut pe site-ul ziarului gălăţean "Viaţa Liberă" şi postat, ulterior, pe blogul personal al deputatului au dispărut de pe internet.

De asemenea, toate informaţiile despre Mihail Boldea au dispărut şi de pe Facebook, iar site-ul boldeamihail.ro, unde deputatul îşi povestea aventurile, este "Web suspendat temporar. Mulţumim pentru înţelegere".

Şi mai interesant este faptul că Boldea, potrivit site-lui Camerei Deputaţilor, făcea parte şi din Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Indonezia, ţară care nu are un acord de extrădare cu România.

În eventualitatea ca Boldea ar ajunge la Jakarta, autoritatile romane vor fi in imposibilitatea de a cere o extradare imediata, demersurile fiind foarte greoaie.

Cert este ca din Egipt, Boldea poate pleca spre orice destinaţie care îi poate oferi "imunitate" în privinţa extrădării.

×
Subiecte în articol: mihail boldea extradare Egipt deputat Congo
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close