Antena 3 CNN Actualitate Boldea s-a predat în Kenya. S-a prezentat singur la consulatul din Nairobi

Boldea s-a predat în Kenya. S-a prezentat singur la consulatul din Nairobi

Boldea s-a predat în Kenya. S-a prezentat singur la consulatul din Nairobi
Sursa foto: foto: Antena3
26 Mar 2012   •   17:12
UPDATE 20,00:  Deputatul Mihail Boldea, care se află de duminică seară la consulatul României din Nairobi, a declarat luni după-amiază că deocamdată sunt probleme în ceea ce priveşte procurarea biletului de avion pentru a se întoarce cât mai repede în ţară, spunând că nu există locuri libere, dar că este ajutat să găsească bilet.
Întrebat dacă atunci când a plecat în Kenya nu şi-a cumpărat bilet dus-întors, deputatul Mihail Boldea a răspuns afirmativ, precizând că urma să revină în România marţi, prin Istanbul.

El a spus că nu vrea să se întoarcă în ţară prin Istanbul de teamă că va fi reţinut acolo în condiţiile în care Turcia are alte reglementări şi că doreşte să revină în România printr-o ţară europeană " în cazul în care se întâmplă ceva".

Boldea a mai spus că va fi însoţit, probabil, de cineva de la Consulatul României din Nairobi.

Mihail Boldea a mai declarat că speră să ajungă cât mai repede în România, susţinând că în ţară se poate apăra în faţa "abuzurilor" la care este supus, el lansând acuzaţii la adresa procurorilor DIICOT Galaţi, care instrumentează cazul său şi care "încalcă legea".

Potrivit avocatului, Consulatul României de la Nairobi nu are "autoritate executorie", adică nu poate aplica mandatul de arestare preventivă şi nici pe cel de urmărire internaţională a lui Boldea.

El a mai precizat că Mihail Boldea nu a ales de la început "calea cea simplă" de a se întoarce în România, respectiv singur, cu avionul, pentru că se temea că va fi reţinut de autorităţile din Kenya, la momentul îmbarcării.

El a explicat că, în opinia sa, Boldea va fi adus în România cu un avion de linie, marţi sau miercuri, în funcţie de legăturile aeriene existente.

El a precizat că între România şi Kenya, ambele state membre Europol, poate exista o colaborare astfel încât deputatul să fie adus în ţară prin metoda cea mai simplă, precizează Mediafax.



Deputatul Mihail Boldea s-a predat la Consulatul României din Nairobi, capitala Kenyei, a transmis TVR Info, informaţia fiind confirmată şi de avocatul lui Boldea, George Moloman.
   
George Moloman a susţinut că deputatul nu vrut să rişte să fie deţinut într-o închisoare din Kenya şi a preferat să se pună la dispoziţia autorităţilor române.
   
Avocatul a mai spus că Mihail Boldea s-ar fi prezentat încă de duminică seară la consulatul din Nairobi şi va fi adus în ţară în câteva zile.
   
Deputatul Mihail Boldea este acuzat că este liderul unui grup infracţional care se ocupa cu înşelăciuni imobiliare, prejudiciul fiind de peste 1,5 milioane euro.
   
Pe 17 martie, el a părăsit teritoriul României cu o maşină şi în ziua următoare a ajuns în Turcia, de unde a luat o cursă de avion iar ultima informaţie era că se află în Kenya.
   
DIICOT a solicitat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie arestarea preventivă a deputatului pentru 29 de zile, după care el a fost dat în urmărire internaţională.
   
În acest dosar, instanţa a arestat şase persoane, alte două având interdicţia de a păsări localitatea de domiciliu. Fratele şi tatăl deputatului Mihail Boldea au fost puşi sub acuzare pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani, precizează Mediafax.

×
Subiecte în articol: Kenya
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close