Antena 3 CNN Actualitate Bolnavii români preferă să se trateze în clinicile din Ungaria

Bolnavii români preferă să se trateze în clinicile din Ungaria

Bolnavii români preferă să se trateze în clinicile din Ungaria
19 Noi 2007   •   16:17

Mii de români s-au tratat de la începutul anului în clinicile din Ungaria. Pacienţii spun că s-au săturat de mizeria din spitalele româneşti, dar şi de indiferenta unor cadre medicale. După intrarea României în Uniunea Europeană, clinicile din Ungaria au fost asaltate de români. Zilnic, în clinicile din Ungaria ajung între 12 şi 17 pacienţi din vestul ţării. "De la începutul anului, peste 600 de bolnavi români au fost operaţi la noi. Vin din toata România, mai ales din oraşele de graniţă. Nu există pacient care sa nu fi plecat mulţumit de la noi, atât pentru cazare, cât şi pentru tratament", a declarat Pall Barzo, direcotorul clinicii de neurochirurgie Szeged.

O realitate care diferă cu mult de condiţiile din spitalele româneşti, unde saloanele sunt supraaglomerate, iar grupurile sanitare sunt pe hol. În Arad există spitale care nu au nici măcar rezerve."Clădirile spitalelor sunt vechi de 30 sau chiar 100 de ani şi nu se pot adapta saloanele la normele europene. Un spital nou ar rezolva situaţia", a precizat Mirandolina Prisacă, directoarea Spitalului Judeţean Arad. Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolaescu, susţine că imaginea pe care o au acum spitalele româneşti se va schimba în viitor. "Dacă medicii vor fi plătiţi după performanţă va fi o revoluţie, dar îl va obliga pe medic sa trateze pacientul nu ca pe un animal" a mai spus ministrul.

Până când în România spitalele vor fi la nivelul aşteptărilor bolnavilor, aceştia vor cheltui mii de euro pe serviciile medicale din Ungaria.

Antena 3
 

×
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close