Antena 3 CNN Actualitate Bolnavii români preferă spitalele din Ungaria

Bolnavii români preferă spitalele din Ungaria

Bolnavii români preferă spitalele din Ungaria
07 Feb 2008   •   13:35

Nemulţumiţi de tratamentul pe care îl primesc în spitalele româneşti, dar şi de lipsa medicamentelor şi a doctorilor, unii români din vestul ţării aleg să se trateaze la instituţiile medicale din Ungaria. Pentru că pierd bani, managerii români caută acum soluţii. La spitalul municipal din Arad, numărul pacienţilor intrenaţi a scăzut în ultimele luni cu 20 la sută. Nu penru că nu se mai îmbolnăvesc oamenii la Arad, ci pentru că pleacă în Ungaria la tratament.

Medicii arădeni fac tot ce pot pentru a pierde cât mai puţini pacienţi, în primul rând pentru că spitalul primeşte bani de la stat pentru fiecare bolnav îngrijit. Acum doctorii şi-au făcut un plan de acţiune încercând să asigure condiţii hoteliere pentru bolnavi şi să instruiască personalul sanitar pentru a se purta mai frumos bolnavii. Directorii de spitale şi-au propus să modernizeze saloanele.

Arădenii, însă, cred că trebuie schimbată întâi atitudinea medicilor. Momentan, conducerea spitalul municipal Arad încearcă să-i convingă pe bolnavi să nu se trateze în Ungaria folosind un DVD de prezentare a instituţiei.

Antena 3

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close