Antena 3 CNN Actualitate BOR: CNSAS dă verdicte pripite şi tendenţioase

BOR: CNSAS dă verdicte pripite şi tendenţioase

BOR: CNSAS dă verdicte pripite şi tendenţioase
23 Oct 2007   •   12:57

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române constată metoda ?defectuoasă? de lucru a CNSAS privind activitatea unor clerici ortodocşi din perioada dictaturii comuniste, a declarat, marţi, episcopul vicar patriarhal Vincenţiu Ploieşteanu, care a anunţat că BOR va continua studiul privind perioada comunistă potrivit propriilor criterii de analiză. Acesta a mai spus că CNSAS a făcut circ în ultimele şase săptămâni.

?Comisia de istorici a BOR va continua studiul privind persecutarea şi suferinţa BOR în perioada dictaturii comuniste. Evaluarea acestei perioade se va face potrivit propriilor criterii de analiză care vor face distincţie între situaţiile în care colaborarea cu securitatea a adus daune Bisericii sau unor terţe persoane şi cele în care colaborarea a fost o condiţie a supravieţuirii şi activităţii misionare-pastorale a comunităţilor bisericeşti?, a precizat episcopul vicar patriarhal, după reuniunea Sfântului Sinod.

Potrivit PS Vincenţiu, Colegiul CNSAS, ?prin verdictele sale sumare, pripite şi tendenţioase?, nu poate, în starea şi structura actuală, să evalueze în mod ?nepărtinitor, nepartinic şi obiectiv? activitatea clericilor ortodocşi în perioada dictaturii comuniste.

Rompres

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close