Antena 3 CNN Actualitate BOR respinge anumite propuneri ale INSP: 'Problema Sfintei Împărtășanii aparține exclusiv Bisericii'

BOR respinge anumite propuneri ale INSP: 'Problema Sfintei Împărtășanii aparține exclusiv Bisericii'

Recomandările Institutului Naţional de Sănătate Publică în ceea ce privește activitatea lăcașelor de cult după 15 mai nu sunt agreate în totalitate de către Biserica Ortodoxă Română.

BOR respinge anumite propuneri ale INSP: 'Problema Sfintei Împărtășanii aparține exclusiv Bisericii'
09 Mai 2020   •   19:59

De exemplu, BOR respinge măsura care prevede ca în timpul împărtășaniei să fie folosite linguriţe şi pahare de unică folosinţă. Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu a explicat că „problema Sfintei Împărtășanii și a împărtășirii credincioșilor este una care aparține însă exclusiv Bisericii”.

„Redeschiderea lăcașelor de cult ține de firescul revenirii la necesarele ritmuri ale socialului profund, dimensiunea religioasă a vieții fiind esențială. Recomandările legate de necesara protejare dictată de grija față de noi înșine și de ceilalți vor fi respectate riguros de toți oamenii cu bună-cuviință”, a declarat Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, conform basilica.ro.

Vasile Bănescu a reiterat că „Biserica Ortodoxă Română și toate celelalte culte religioase au dovedit în mod exemplar înțelegerea situației create de epidemie și, în cazul Patriarhiei Române, o implicare caritabilă fără termen de comparație”.

Recomandările Institutului Naţional de Sănătate Publică fac referire şi la primirea Euharistiei. În acest sens, Vasile Bănescu a explicat că „problema Sfintei Împărtășanii și a împărtășirii credincioșilor este una care aparține însă exclusiv Bisericii”.

„Biserica Ortodoxă Română se va consulta cu celelalte Biserici Ortodoxe surori pentru a găsi împreună, în comuniune și în spiritul fidelității față de tradiția liturgică, cea mai bună cale referitoare la accesul credincioșilor, în contextul pandemiei, la miezul vieții creștine: Sfânta Împărtășanie.”, a susținut purtătorul Patriarhiei.

×
Subiecte în articol: INSP masuri BOR biserica
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close