Antena 3 CNN Actualitate Braşov. Turiştii străini îşi pun viaţa în pericol pentru a vedea urşii gunoieri

Braşov. Turiştii străini îşi pun viaţa în pericol pentru a vedea urşii gunoieri

Braşov. Turiştii străini îşi pun viaţa în pericol pentru a vedea urşii gunoieri
10 Aug 2008   •   10:55

De câţiva ani de zile, pe harta obiectivelor turistice ale Braşovului a apărut o nouă atracţie: urşii gunoieri. Deşi există un risc evident, ghizii din Braşov le stârnesc musafirilor curiozitatea pentru o vizită în cartierul Răcădău, unde coboară mulţi urşi. Nici măcar faptul că, în urmă cu puţin timp, un urs a ucis un om la nici 50 de metri de zona urbană a Braşovului nu-i poate ţine departe pe turiştii dornici să fotografieze animalele. Mai mult, cei care le oferă această oportunitate sunt chiar ghizii din Braşov.

În schimb, fiecare turist trebuie să ofere aproximativ 20 de lei pentru aceste momente inedite. Banii sunt împărţiţi între ghid şi şoferul autocarului cu care sunt transportaţi străinii. Britanicii, evreii şi spaniolii sunt printre cei mai mari amatori de astfel de atracţii. Autorităţile locale cunosc această situaţie. Poliţia nu poate însă decât să dea amenzi, nu să şi pună capăt acestei situaţii.

Deşi sunt invocate hotărâri ale autorităţilor locale care interzic hrănirea urşilor sau fotografierea acestora, nu există vreo prevedere care să le interzică turiştilor să vină în locurile în care se adună urşii, deoarece este domeniu public.

Antena 3

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close