Antena 3 CNN Actualitate Brâul Maicii Domnului din Grecia a fost adus la Mangalia (VIDEO)

Brâul Maicii Domnului din Grecia a fost adus la Mangalia (VIDEO)

Brâul Maicii Domnului din Grecia a fost adus la Mangalia <font color=red>(VIDEO)</font>
16 Mai 2008   •   10:35

Prilej de sărbătoare pentru credincioşii din Dobrogea. După pelerinajul de acum două săptămâni de la Mânăstirea Dervent, la care au luat parte oameni din toată ţara, în aceste zile sute de pelerini se află la Mangalia, unde a fost adusă racla cu brâul Maicii Domnului. Este pentru a doua oară când brâul este adus din Grecia, în ţara noastră. Podoaba va rămâne şase zile în România.

Racla de argint cu relicvele ?Brâului Maicii Domnului? a sosit, ieri după amiază, la Mangalia, fiind întâmpinată printr-o amplă procesiune religioasă, după care a fost depusă la Biserica Militară a Bazei Navale din localitate.

Brâul a fost adus din Grecia, de la Mănăstirea Kato Xenia, de arhiepiscopul Tomisului, Teodosie şi până pe 18 mai se va afla la Mangalia. Duminică va avea slujba de sfinţire a capelei militare care va fi oficiată de Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, alături de Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Pe 18 mai, racla cu ?Brâul Maicii Domnlui? va fi dusă la Catedrala Arhiepiscopală Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Constanţa. Este pentru a doua oară, după 2002, când Brâul, despre care se ştie că ar fi fost ţesut şi purtat de Fecioara Maria, se va afla la Constanţa, la manifestările şi procesiunile din această primăvară fiind aşteptaţi peste 200. 000 de credincioşi. Racla cu brâul Maicii Domnului va rămâne în România până pe 22 mai.



Antena 3

×
Parteneri
Româncă, pion important al cartelului de droguri Sinaloa din Spania
x close