Antena 3 CNN Actualitate Brexit. Ce se întâmplă cu românii care nu obțin statutul de rezident

Brexit. Ce se întâmplă cu românii care nu obțin statutul de rezident

Regatul Unit nu-i va expulza automat pe cetăţenii europeni care nu au cerut obţinerea statutului de rezident în această ţară după Brexit, a declarat vineri coordonatorul Parlamentului European pentru Brexit, Guy Verhofstadt, după o întâlnire avută în ziua anterioară cu o delegaţie a guvernului de la Londra, din care a făcut parte şi ministrul britanic pentru Brexit, Stephen Barclay, relatează Reuters.

Brexit. Ce se întâmplă cu românii care nu obțin statutul de rezident
Sursa foto: Foto: Pixabay
17 Ian 2020   •   16:19

Verhofstadt a spus că a primit asigurări la această întâlnire că cetăţenii europeni care nu au cerut un statut de rezident în Regatul Unit până la data limită, iunie 2021, vor beneficia de o perioadă de graţie în care vor putea să-şi legalizeze statutul.''

Ce se va întâmpla cu aceşti oameni chiar şi după perioada de graţie? Ei bine, nu va fi expulzare automată'', a spus Verhofstadt la postul BBC. ''După perioada de graţie vor avea posibilitatea să aplice, întrucât nu a fost posibil să o facă în cadrul procedurii normale'', a adăugat europarlamentarul belgian.

Întrebat despre aceste comentarii, purtătorul de cuvânt al premierului britanic Boris Johnson a confirmat că nu va fi o expulzare automată a celor care nu şi-au legalizat statutul. Însă în noiembrie guvernul britanic ameninţase cu expulzarea cetăţenilor europeni care nu-şi legalizează şederea în Regatul Unit până la data limită prevăzută, menţionând că vor fi acceptate excepţii doar în cazuri excepţionale. Anterior în cursul acestei săptămâni, UE şi-a exprimat preocuparea cu privire la ''semnalele contradictorii'' venite de la Londra cu privire la situaţia cetăţenilor europeni care nu solicită legalizarea statutului lor în Regatul Unit până la data limită.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close