Antena 3 CNN Actualitate Bryan Adams şi Costel Busuioc concertează sâmbătă la "Zilele Bucureştiului"

Bryan Adams şi Costel Busuioc concertează sâmbătă la "Zilele Bucureştiului"

Bryan Adams şi Costel Busuioc concertează sâmbătă la "Zilele Bucureştiului"
19 Sep 2008   •   17:30

Manifestările dedicate 'Zilelor Bucureştiului' se vor desfăşura în zona centrală a Capitalei, care include Centrul istoric, Parcul Unirii, Bulevardul Unirii (aleea cu fântâni), Piaţa Constituţiei, parcurile Izvor, Cişmigiu, Carol, Herăstrău, Arcul de Triumf, Palatul Parlamentului, Palatul Şuţu, Piaţa Universităţii, precum şi străzile aferente acestor zone.

Noaptea Albă 2008' va începe sâmbătă, la ora 21,00 şi se va încheia duminică dimineaţă, la ora 3,00. Parade de trăsuri, bătăi cu flori, spectacole de teatru şi de circ, concerte de muzică uşoară, clasică şi populară, teatru pentru copii, proiecţii video pe Palatul Parlamentului, porţi deschise până târziu la majoritatea muzeelor şi linii de transport RATB care vor circula până târziu în noapte, toate acestea vor transforma noaptea de sâmbătă spre duminică într-o noapte albă şi lungă, pentru a marca împlinirea a 549 de ani de la prima atestare documentară a Bucureştilor.

Sub motto-ul 'Bucură-te Bucureşti!', Capitala va deveni o imensă scenă, unde spectacolele se vor derula ca într-un maraton, oferind oraşului o aură de sărbătoare şi de spaţiu în care actul cultural devine gratuit şi interactiv.

Celebrul interpret canadian Bryan Adams, invitat de onoare al evenimentului, va da startul Nopţii Albe cu un concert care va începe la ora 21,30, în Parcul Izvor. Concertul va fi urmat de un foc de artificii şi de un spectacol de lumini, organizate în Piaţa Constituţiei.

În aceeaşi zi, în zona Centrului istoric, pe o scenă amenajată în faţa Băncii Naţionale a României, va cânta şi Costel Busuioc, alt invitat de onoare al manifestărilor dedicate Bucureştiului. Tot aici vor cânta Mihai Mărgineanu, Nelu Ploieşteanu, taraful lui Vasile Năsturică, taraful lui Marian Ştefan, iar în Piaţa Constituţiei, se vor organiza spectacole ale minorităţilor.

Organizatorii au pregătit şi o bătaie cu flori, o paradă a costumelor de epocă, spectacole de stradă ale Teatrelor Masca şi de Comedie, momente de animaţie pentru copii, expoziţii şi diverse concursuri.

Dacă 'bătaia cu flori' şi paradele vor aminti de atmosfera 'Micului Paris', spectacolele stradale oferite de artiştii de la Teatrul Masca îi vor determina pe trecători să devină parte activă la momentele artistice, prin spectacolele 'Doamna cu căţelul' sau 'Măturătoarele'. Pe bulevardul Unirii, oamenii se vor întâlni cu personaje din anii '30, dar şi cu personaje rupte din cotidian.

Teatrele Odeon, Mic, Constantin Tănase, Bulandra, Nottara sau Metropolis vor oferi spectacole de teatru gratuite. Programul evenimentului "Zilele Bucureştiului" poate fi consultat aici.

Primăria Capitalei a anunţat că pentru facilitarea deplasării oamenilor în punctele unde se vor desfăşura evenimentele, RATB va suplimenta parcul auto cu 24 de autobuze, câte patru pentru fiecare sector. Circulaţia metroului va fi prelungită în Noaptea Albă până la ora 4,00. Primăria Capitalei a dispus mai multe restricţii de trafic în zona centrală a oraşului, astfel încât pe anumite artere să se poată circula numai pietonal.

Citiţi mai multe despre restricţiile de circulaţie aici.

Agerpres

×
Parteneri
Produsul tradițional preferat de români care nu va mai avea același gust
x close