Antena 3 CNN Actualitate El este bucureşteanul care a îngrozit Mamaia. I-a cerut unei femei să-şi omoare copilul şi a aruncat cu scaune de la balconul unui apartament

El este bucureşteanul care a îngrozit Mamaia. I-a cerut unei femei să-şi omoare copilul şi a aruncat cu scaune de la balconul unui apartament

Un bucureștean, cunoscut ca luptător MMA şi patron al unui studio de videochat din Capitală, a îngrozit mai multe persoane în Mamaia. Totul, în timp ce era filmat de prietenii săi.

El este bucureşteanul care a îngrozit Mamaia. I-a cerut unei femei să-şi omoare copilul şi a aruncat cu scaune de la balconul unui apartament
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Aug 2021   •   11:11

Băiatul a aruncat cu scaune şi sticle de şampanie în persoanele care mergeau pe trotuar, pe sub balconul apartamentului său din zona de nord a stațiunii Mamaia, dar s-a oferit să îi dea unei cerșetoare 2.000 de lei pentru a-și omorî copilul în fața lui. 

El se numeşte Cristian Vlad O., este din Bucureşti şi deţine un apartament de lux din Mamaia Nord.  Tânărul este luptător de arte marţiale mixte şi patron de video chat în Bucureşti. 

Poliţiştii din Constanţa s-au autosesizat după ce au văzut înregistrările şi fac un apel la cei care au avut de suferit în urma acţiunilor tânărului.

A oprit o cerșetoare pe stradă căreia i-a spus că îi dă  2.000 lei ca să își omoare copilul pe loc

”În cursul acestei zile (n.r. miercuri), colegii au desfășurat activități pentru identificarea acestei persoane și au reușit să stabilească, cel puțin pentru o parte din acele imagini, cine este autorul. Știu că desfășoară în continuare activități pentru a-l aduce în fața organelor de poliție și pentru a-l audia în acest sens.

Vorbim despre fapte care sigur pot fi încadrate și ca și contravenție, însă în cazul acelor imagini în care aruncă un scaun și produce avarii acelor autoturisme, clar putem vorbi și despre infracțiunea de distrugere, în măsura în care părțile vătămate vor depune plângere.

În ceea ce privește acțiunea prin care aruncă o sticlă, din păcate legislația este mult prea permisivă în acest sens, pentru că Legea 61, cu privire la normele de conviețuire socială stabilește ca fiind o contravenție aruncarea de obiecte către persoane, fără ca prin aceasta să se producă o vătămare.

Practic, dacă persoana nu a fost lovită de acel obiect, persoana poate fi sancționată doar contravențional, cu o banală amendă între 100 și 500 de lei.

În funcție de intențiile autorului, putem vorbi și despre întrunirea elementelor constitutive ale unei infracțiuni, dacă în urma audierilor se vor putea identifica elemente contextuale și circumstanțiale care să poată încadra fapta sub aspectul unei infracțiuni.

S-ar putea deschide un dosar penal”, a declarat Cosmin Andreica, liderul Sindicatului Europol, pentru Antena 3.

×
Subiecte în articol: Mamaia balcon copil
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close