Antena 3 CNN Actualitate Bucureştenii se vor putea plimba din nou în parcul Bordei

Bucureştenii se vor putea plimba din nou în parcul Bordei

Bucureştenii se vor putea plimba din nou în parcul Bordei
17 Mar 2008   •   16:00
Senatul a adoptat proiectul de lege potrivit căruia Parcul Bordei este declarat de utilitate publică. Pentru a intra în vigoare, legea are nevoie şi de votul favorabil al deputaţilor. Primăria Capitalei a reintrat în posesia parcului, după ce a legalizat, sâmbătă, actele privind schimbul de terenuri cu omul de afaceri Costică Constanda. În urma tranzacţiei, Constanda a renunţat la Parcul Bordei şi a devenit proprietar pe o suprafaţă de 28.000 de metri pătraţi în Satul Francez. În aceste condiţii, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement va prezenta marţi proiectul de refacere a zonei şi va începe reamenajarea spaţiului verde. Aşa că parcul va fi din nou deschis bucureştenilor.

Cu toate acestea, discuţiile în această chestiune nu s-au încheiat. Omul de afaceri Costică Constanda a vândut deja peste 5.000 de metri pătraţi din parc, înainte de perfectarea schimbului de terenuri cu municipalitatea. Primarul Capitalei Adriean Videanu a declarat că va demara în cel mai scurt timp negocierile pentru recuperarea acestei părţi din Parcul Bordei.

?Imediat ce vom finaliza intabularea parcului, vom demara discuţiile cu proprietarii suprafeţei de teren care lipseşte din Parcul Bordei?, a susţinut Videanu, pentru Mediafax. Terenul se află pe malul Lacului Floreasca, iar proprietarilor li se va oferi un schimb de terenuri. În cazul în care vor refuza, primăria va pune în discuţie cumpărarea ?bucăţii? lipsă.

Antena 3

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close