Antena 3 CNN Actualitate Bucureşti. 18% din candidaţii la bacalaureat au depus contestaţii

Bucureşti. 18% din candidaţii la bacalaureat au depus contestaţii

Bucureşti. 18% din candidaţii la bacalaureat au depus contestaţii
06 Iul 2008   •   13:44

Unul din şase candidaţi la bacalaureat a depus contestaţii sâmbătă în Capitală. Peste cinci mii de petiţii s-au înregistrat numai în Bucureşti. Cele mai multe contestaţii s-au depus la matematică şi la probele tehnologice de profil. Din cei 28.000 de candidaţi din Capitală, 18% au fost nemulţumiţi de notele obţinute. Aşadar, în Bucureşti s-au înregistrat în jur de 5.500 de contestaţii, cele mai multe la matematică. Următoarele materii la care s-au depus contestaţii sunt proba de profil tehnologic, anatomie şi limba si literatura romana.

Sunt candidaţi care au depus una, două sau mai multe petiţii şi asta pentru că fie au picat toate probele scrise, fie au fost nemulţumiţi de notele prea mici pe care le-au obţinut. Lucrarile contestate vor fi transportate duminică la centrele de contestatii din ţară. Dupa recorectare, acestea vor fi aduse in Bucuresti, urmand a fi transmise catre centre in vederea afisarii rezultatelor finale, miercuri 9 iulie.

În urma contestaţiilor candidaţii pot primi cel mult un punct jumate. Dacă după recorectare se constată diferenţe de notare mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei decide reevaluarea lucrărilor respective de către o a treia comisie. În acest moment nu avem o situatie centralizata de la ministerul Educatiei, cert este ca printre judetele cu un procent de promovabilitate redusa se numara Ilvov 38%, Galati 50%, Braila 58%, Brasov 61%.

La polul opus cu procente mai mari, Constanta 97%, Hunedoara 94%, Vâlcea 92%, Timişoara 91%. În Capitala promovabilitatea este de de 78%, in scadere fata de anul trecut, când a fost de 81% . Nici un absolvent de liceu din Bucuresti nu a obtinut media 10 la Bacalaureat.

AICI PUTEŢI AFLA CE NOTĂ AŢI OBŢINUT LA BAC

Antena 3

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close