Antena 3 CNN Actualitate Bucureşti. 6.000 de plângeri pe lună împotriva administraţiei, asociaţiei de locatari sau vecinilor

Bucureşti. 6.000 de plângeri pe lună împotriva administraţiei, asociaţiei de locatari sau vecinilor

Bucureşti. 6.000 de plângeri pe lună împotriva administraţiei, asociaţiei de locatari sau vecinilor
14 Aug 2008   •   10:03

Bucureştenii depun peste 6.000 de plângeri în fiecare lună, împotriva administratorilor de bloc, preşedinţilor asociaţiilor de locatari sau împotriva vecinilor. Cel mai adesea, sunt reclamate delapidările şi umflarea cheltuielilor la întreţinere. Inspectorii primăriei se plâng că nu pot face faţă plângerilor şi asta mai ales din cauza legii care reglementează organizarea asociaţiilor de proprietari, care spun ei, favorizeză abuzurile.

Bucureştenii reclamă, de cele mai multe ori, comportamentul abuziv al preşedinţilor şi administratorilor de bloc sau modul în care sunt făcute listele de întreţinere. Scandalurile între vecini, în schimb, izbucnesc în cazul producerii unor inundaţii sau pentru în momentul în care în unele apartamente se fac lucrări de reparaţii fără autorizaţie.

Acestea sunt, însă, neregulile cel mai uşor de verificat. Inspectorii primăriei sunt puşi în dificultate atunci când vine vorba de nereguli financiare. Un reprezentant al asociaţiilor de proprietari a declarat pentru cotidianul Gândul că, de multe ori, când se duc în control, conducerea blocului ba refuză să prezinte actele, ba îi anunţă că demisionează.

Se convoacă o adunare generală, se alege o nouă conducere, căreia nu i poate imputa ce au făcut cei vechi, aşa că faptele rămăn nesancţionate. În plus, potrivit aceleiaşi surse, în legislaţie nu sunt prevăzute sancţiuni pentru cei care refuză să prezinte documentele solicitate pentru verificări.

Zilnic la administraţia locală sunt înregistrate peste 200 de plângeri, însă, în medie, doar 40 dintre acestea se confirmă. Inspectorii primăriilor spun că actuala lege care reglementează organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari este una neclară şi favorizeză abuzurile.

Antena3

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close