Antena 3 CNN Actualitate Bucureşti. Amenzi de până la 1.000 de lei pentru cei care ascultă muzică prea tare noaptea

Bucureşti. Amenzi de până la 1.000 de lei pentru cei care ascultă muzică prea tare noaptea

Bucureşti. Amenzi de până la 1.000 de lei pentru cei care ascultă muzică prea tare noaptea
16 Aug 2008   •   14:06

Oamenii legii au declarat război celor care ascultă muzica, în timpul nopţii, cu volumul la maximum. Începând de luni, oficialii Poliţiei Capitalei îşi propun să aplice amenzi usturătoare tuturor celor care, prin modul lor de a se distra, tulbură liniştea a sute de bucureşteni.

Au mai rămas două zile până când poliţiştii din Capitală vor demara o amplă acţiune împotriva celor care tulbură liniştea noaptea. Potrivit legii, între orele 22.00 şi 8.00, zgomotele puternice, care-i pot deranja pe cei din jur, sunt strict interzise. În cazul în care petrecăreţii aleg totuşi să dea muzica la maximum, riscă o amendă de până la 1.000 de lei. Pentru aceeaşi abatere, proprietarii de localuri se pot alege cu o amendă de până la 1.500 de lei sau cu suspendarea temporară a activităţii.

În plus poliţiştii vor să propună modificarea actualei legislaţii astfel încât cluburile şi barurile care nu respectă limitele de poluare fonică să fie închise definitiv. De la începutul lunii iulie şi până acum, zeci de persoane au fost amendate, în fiecare zi, în Capitală, pentru tulburarea liniştii publice. Potrivit Poliţiei Capitalei, în aceeaşi perioadă, au fost sancţionate peste 60 de societăţi comerciale. Valoarea totală a amenzilor se ridică la aproximativ 50.000 de lei. Totodată, activitatea a 19 firme a fost suspendată temporar.

Sursa foto: webpromotionguild.com

Antena 3

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close