Antena 3 CNN Actualitate Bucureşti: Cabliştii critică proiectul de unificare a reţelei de fibră optică

Bucureşti: Cabliştii critică proiectul de unificare a reţelei de fibră optică

Bucureşti: Cabliştii critică proiectul de unificare a reţelei de fibră optică
14 Noi 2007   •   15:49

Firmele de cablu nu sunt de acord cu îngroparea cablurilor de fibră optică şi conectarea lor într-o singură reţea. Reprezentanţii firmelor spun că acest proiect, denumit Net City, va fi eşec financiar şi tehnologic. Reprezentanţii primăriei nu dau niciun pas înapoi şi vineri vor semna contractul pentru începerea lucrărilor. În decembrie sunt programate primele conectări, iar în ianuarie primele cabluri aeriene ar putea fi date jos. Primăria vrea să coboare în subteran toate cablurile care brăzdează cerul Capitalei. Unul dintre motive este pur estetic şi are la bază un sondaj realizat printre turiştii care vin pentru prima oară la noi. Acum 7 ani erau oripilaţi de faţadele clădirilor. Acum a venit rândul cablurilor. Cabliştii susţin că bucureştenii au alte priorităţi, iar în Capitală se lucrează destul de încet.

Controverse sunt şi pe partea economică. Iniţiatorul proiectului spune că acesta va sparge monopolul creat de cele câteva companii care au investit în comunicaţii. Şi-au format o infrastructură puternică şi acum sunt greu de învins.

Potricit proiectului, toate companiile de cablu vor plăti să intre pe magistrala Net City şi teoretic se vor duela de la egal la egal. Numai că proiectul are câteva deficienţe.
Primăria este însă hotărâtă să pună în aplicare proiectul. Vineri va semna cu firma care a câştigat licitaţia pentru Net City şi speră ca în acest an proiectul să fie şi lansat.

Antena 3

×
Parteneri
Cea mai detaliată hartă a creierului uman realizată vreodată
x close