Antena 3 CNN Actualitate Bucureşti. Elevii îşi fac loc printre toxicomani ca să ajungă la şcoală

Bucureşti. Elevii îşi fac loc printre toxicomani ca să ajungă la şcoală

Bucureşti. Elevii îşi fac loc printre toxicomani ca să ajungă la şcoală
23 Oct 2007   •   22:07

Şcoala 110 din cartierul bucureştean Berceni este la doar câţiva metri distanţă de clinica în care drogaţii îşi tratează dependenţa de stupefiante. În ciuda eforturilor făcute de părinţi şi de mai-marii şcolii, situaţia rămâne neschimbată de ani de zile. Zilnic, în jurul prânzului, pe strada Argeşelul se strâng zeci de toxicomani. Vin la Clinica din cadrul Laboratorului de sănătate mintală, să-şi ia doza de metadonă. Unii dintre ei alimentează, însă, traficul stradal de dorguri. În momente de criză sunt imprevizibili şi devin periculoşi. La nici 20 de metri de locul în care îşi fac veacul este Şcoala 110.

Copiii care învaţă aici au între 7 şi 14 ani. Şi profesorii, ca şi părinţii, sunt conştienţi de faptul că cei mici sunt vulnerabili şi pot fi oricând atraşi. În plus, toxicomanii iau metadona la ora 12.00, când ies cei mici şi vin cei mari la şcoală. Poliţiştii din cartier ştiu că zona este cât se poate de nesigură. Părinţii elevilor încearcă însă zadarnic să sensibilizeze autorităţile. Conducerea cilnicii îşi apără poziţia şi refuză colaborarea cu Poliţia. Singura soluţie ar fi mutarea clinicii de toxicomani.

În Bucureşti sunt patru clinici în care se tratează peste 700 de heroinomani. La Clinica din Berceni sunt sub tratament în jur de 300.

Observator

×
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close