Antena 3 CNN Actualitate Bucureşti. Ghid la purtător, pentru amatorii de muzee

Bucureşti. Ghid la purtător, pentru amatorii de muzee

Bucureşti. Ghid la purtător, pentru amatorii de muzee
14 Iul 2008   •   20:51

A apărut şi în România o metodă foarte des folosită în străinătate - audio ghidajul în muzee. O voce înregistrată ţine loc de ghid şi îţi dă toate explicaţiile. În Bucureşti, sistemul a fost introdus doar în 3 muzee, dar vizitatorii nu îl folosesc pentru că nu ştiu că există. Este suficient să apeşi numărul afişat pe vitrină şi vocea din aparat îţi va spune tot ce trebuie să ştii despre exponatul pe care îl ai în faţă, după care te îndrumă spre altă sală.

Luni, pe la orele prânzului, muzeul Grigore Antipa era destul de vizitat. Însă puţină lume ştia că există sistemul de ghidaj audio. Dar, după ce au aflat, s-au arătat încântaţi. La Muzeul Antipa aparatul se plăteşte. Costă 10 lei, dar este mai puţin decât un ghid adevărat. Sistemul este recomandat grupurilor mici de vizitatori.

Sistemul este foarte des întâlnit în muzeele din străinătate. Câteva luni bune s-a lucrat la crearea acestui sistem - specialiştii au adunat informaţiile, le-au rescris pe înţelesul oamenilor şi le-au dat unor actori să le citeasă. Audio ghidajul există, până acum, doar în 3 muzee din Bucureşti.

Observator

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close