Antena 3 CNN Actualitate Bucureşti. În sectorul 3, parcul Moruzzi va fi înlocuit cu un bloc de 10 etaje

Bucureşti. În sectorul 3, parcul Moruzzi va fi înlocuit cu un bloc de 10 etaje

Bucureşti. În sectorul 3, parcul Moruzzi va fi înlocuit cu un bloc de 10 etaje
08 Sep 2008   •   09:18

Încă un parc din capitală dispare sub lamele buldozerelor. În locul lui se va înălţa un bloc de 10 etaje, la mai puţin de 5 metri de un alt bloc. Totul se întâmplă în sectorul 3, în parcul Moruzzi.

Locatarii din blocurile învecinate parcului Moruzzi au ieşit în stradă, nemulţumiţi de faptul că singurul petic de verdeaţă din zonă le-a fost luat de municipalitate. Cetăţenii susţin că parcul abia fusese amenajat în luna mai anul acesta. Însă, imediat după alegerile locale terenul a fost revendicat de o firmă de construcţii.

Senatorul PC, Marius Marinescu şi reprezentanţii ECO-CIVICA s-au alăturat oamenilor pentru a-i susţine. Participantii la protest reclamă totodată că sunt încălcate normele privind construcţia clădirilor. Deşi legea prevede că distanţa dintre doua blocuri nu trebuie sa fie mai mica de 15 metri, în zona Moruzzi s-a ajuns la doar 5 metri.

Organizatorii protestului au anuntat ca de maine vor strange semnaturi pentru a intocmi trei memorii, pe care le vor adresa primariei sectorului 3, prefecturii şi Guvernului.

Antena3



×
Parteneri
Marius Budăi, anunțul momentului pentru pensionarii români
x close