Antena 3 CNN Actualitate Bucureşti: Locuitorii sectorului 6 au protestat faţă de retrocedarea parcului Favorit

Bucureşti: Locuitorii sectorului 6 au protestat faţă de retrocedarea parcului Favorit

Bucureşti: Locuitorii sectorului 6 au protestat faţă de retrocedarea parcului Favorit
30 Mar 2008   •   16:24

Peste 100 de locuitori ai unor blocuri din Drumul Taberei au protestat, împreună cu fostul primar al sectorului 6, Dan Darabont, faţă de retrocedarea terenului pe care se află parcul Favorit. Ei acuză primăria sectorului 6 că face ilegalităţi. Un reprezentant al primăriei sectorului 6 spune că instituţia nu este implicată în acest caz.

Parcul fusese retrocedat, încă din 2006, la schimb cu un teren agricol de 10.000 de metri pătraţi, din comuna ilfoveană Lupeasca. Parcul de pe strada Sibiu, din faţa blocului OD2, are 6.000 de metri pătraţi, alţi 3.000 fiind daţi, aceloraşi persoane, tot în Drumul Taberei, în zona magazinului Materna.

Locatarii blocurilor din jur au ieşit în stradă să-şi apere parcul. Ei sunt revoltaţi că terenul le este atribuit unor oameni care nu au avut pământ în zonă. Oamenii sunt convinşi că la mijloc sunt interese materiale mari şi spun că parcul va ajunge în mâna unor samsari. Fostul primar al sectorului 6 susţine că terenul era vizat încă de pe vremea mandatului său, dar el a rezistat presiunilor.

?Este o practică a actualei administraţii de a face abuzuri şi chiar ilegalităţi în ceea ce priveşte aşa-zisele retrocedări. În timp ce aproape toţi foştii proprietari stau la coadă şi nu-şi primesc drepturile înapoi, există o reţea de samsari care rezolvă mai repede problemele şi care preiau toate drepturile de la foştii proprietari, obţinând terenurile şi, practic, speculând?, a declarat fostul primar.

Deocamdată, locuitorii din zonă au obţinut în instanţă anularea titlului de proprietate, dar primăria de sector şi Prefectura au făcut recurs la Tribunalul Bucureşti. Cristian Hriţuc, consilier al primarului sectorului 6, a spus că ?În acest moment nu s-a retrocedat nicio bucată de teren. Hotărârea în baza căreia s-a dat terenul, hotărârea Comisiei speciale de pe lângă Prefectura Bucureşti, a fost atacată, terenul nefiind încă.retrocedat. Primăria Sectorului 6 nu are nicio vină în acest caz?.

Atât el, cât şi primarul Cristian Poteraş spun că protestul nu a fost unul al locatarilor, ci al PSD. Marian Jean Căpăţână, cel care ar fi cumpărat deja terenurile de la familiile din Lupeasca, a mai fost implicat în astfel de cazuri, inclusiv în cazul terenurilor retrocedate Institulelor de Chimie şi de Biologie, de pe Splaiul Independeţei.

LOCUITORII SECTORULUI 6 SUNT NEMULŢUMIŢI DE RETROCEDAREA PARCULUI FAVORIT 

Antena 3

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close