Antena 3 CNN Actualitate Bucureşti, locul copilăriei. Zeci de spectacole, expoziţii şi jocuri de Ziua Copilului

Bucureşti, locul copilăriei. Zeci de spectacole, expoziţii şi jocuri de Ziua Copilului

Bucureşti a fost un loc al poveştilor de Ziua Copilului. Zeci de spectacole, expoziiţi, concursuri şi jocuri au fost organizate în instituțiile culturale sau în aer liber. Palatul Elisabeta şi-a deschis porţile pentru 130 de copii care au întâlnit-o pe Alteţa Sa Regală Principesa Sofia.

de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Iun 2023   •   08:54

Şi de multe surpize au avut parte şi cei care au fost la Muzeul Antipa sau la Stadionul Arcul de Triumf acolo unde iubitorii de sport s-au întrecut în diverse competiţii.

Capitala s-a transformat într-un paradis al copilăriei. Expoziţiile, jocurile şi atelierele de creaţie au fost la tot pasul. Muzeul Antipa a fost şi anul acesta preferatul celor mici.

Citeşte şi: Cel mai mare parc liniar din Europa, inagurat în cartierul Militari din Bucureşti. Ce spun primii vizitatori

Copiii, alături de părinţi, au stat la coadă încă de la primele ore ale zilei.

Copiii au putut vedea şi o nouă expoziţie care s-a deschis de ziua lor.

Emoţie şi bucurie au fost şi la Palatul Elisabeta. Acolo peste 100 de copii din proiectele sociale ale Fundaţiei Regale Margareta au avut parte de un tur ghidat şi au cunoscut-o pe Alteţa Sa Regală Principesa Sofia.

În multe țări, Ziua Copilului este celebrată pe 20 noiembrie, fiind ziua în care a fost adoptată Declarația Națiunilor Unite pentru Drepturile Copilului. În România ziua a fost declarată sărbătoare legală în 2016, iar din 2017 este zi nelucrătoare.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close