Antena 3 CNN Actualitate Bucureşti. Magazinele nu respectă prevederile privind valabilitatea pantofilor

Bucureşti. Magazinele nu respectă prevederile privind valabilitatea pantofilor

Bucureşti. Magazinele nu respectă prevederile privind valabilitatea pantofilor
31 Iul 2008   •   23:45

Prin gropi şi noroaie, pantofii trebuie să vă ţină doi ani. Atât au valabilitate. Nu e glumă, e lege. Încălţările au garanţie doi ani şi pot fi schimbate dacă apar defecte. Legea e sfidată de cei mai mulţi comercianţi. Unii au micşorat chiar de o sută de ori perioada de garanţie. Aşa s-a întâmplat şi în cazul Luizei, care şi-a cumpărat pe 4 iulie o pereche de pantofi dintr-un magazin de lux al unui mall din Capitală.

La a doua purtare au apărut şi defectele. Luiza s-a întors în magazin şi a cerut să-i fie schimbaţi pantofii. Vânzătorii însă i-au arătat un afiş pe care scria că pantofii au termen de garanţie şapte zile. Din păcate, nu e singurul magazin care nu ţine cont de prevederile legii.



Potrivit noilor reglementări, dacă o pereche de pantofi se rupe în primele şase luni de la cumpărare, vânzătorul trebuie să o înlocuiască sau să ofere contravaloarea produsului. După jumătate de an, cumpărătorul trebuie să arate că defectele nu s-a produs din vina lui, ci din cauza unei erori de fabricaţie. "Răspunderea vânzătorului faţă de cumpărător este în termen de doi ani, chiar şi pentru un pantof", a declarat Doina Ioniţă, de la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului.

Observator

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close