Antena 3 CNN Actualitate Bucureşti. Patru hectare din Parcul Plumbuita s-ar putea transforma în complex rezidenţial

Bucureşti. Patru hectare din Parcul Plumbuita s-ar putea transforma în complex rezidenţial

Bucureşti. Patru hectare din Parcul Plumbuita s-ar putea transforma în complex rezidenţial
Sursa foto: Parcul Plumbuita
20 Sep 2009   •   17:47

Încă un parc din capitală a intrat în vizorul investitorilor imobiliari. Aproape patru hectare de teren din parcul Plumbuita sunt revendicate în instanţă de foştii proprietari. Primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, susţine că în locul spaţiului verde va răsări un ansamblu rezidenţial. Reprezentanţii primăriei sectorului 2 spun că familile care revendică terenul nu au niciun drept pentru că au fost deja despăgubite în urmă cu peste 60 de ani.

Cele patru hectare de teren sunt revendicate de moştenitorii a trei persoane. Aceştia susţin că rudele lor au fost expropriate în 1943 pentru construirea unui parc sportiv. Moştenitorii au revendicat terenul în instanţă şi au şi câştigat, însă decizia a fost atacată de Primăria sectorului 2, care consideră că decizia s-a luat ţinând cont de o expertiză falsă.

Dosarul a fost trimis spre rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti, iar decizia este aşteptată marţi. Locuitorii sectorului 2 se tem că pe cele patru hectare de iarbă se va ridica un ansamblu rezidenţial.

Peste 2.000 de locuitori ai Sectorului 2 au semnat deja un apel pentru interzicerea construcţiilor în parcuri.

Antena 3

×
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close