Antena 3 CNN Actualitate Bucureşti. S-au afişat rezultatele sesiunii speciale a testelor naţionale

Bucureşti. S-au afişat rezultatele sesiunii speciale a testelor naţionale

Bucureşti. S-au afişat rezultatele sesiunii speciale a testelor naţionale
09 Feb 2008   •   08:29

Elevii care au susţinut sesiunea specială a testelor naţionale vor afla sâmbătă rezultatele . Ele vor fi afişate până la ora 16.00, iar contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, până la ora 20.00, urmând a fi rezolvate duminică. Evaluarea rezultatelor se face cu note de la 1 la 10, iar un candidat promovează dacă obţine cel puţin nota 5 la fiecare test.

Rezultatele finale vor fi afişate luni, 11 februarie. Rezultatele la sesiunea specială a testelor naţionale s-au afişat la majoritatea centrelor de testare din Bucureşti, a declarat, sâmbătă, inspectorul adjunct al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Cristiana Mateiciuc. Inspectorul a afirmat că din datele pe care le are până în prezent, procentul de promovabilitate a fost de aproximativ 50%. Mateiciuc consideră că promovabilitatea este bună, având în vedere că ?unii dintre cei care au susţinut sesiunea specială au terminat gimnaziul cu mulţi ani în urmă şi au pierdut legătură cu şcoala?.

Potrivit inspectorului, la unele dintre cele 10 centre rezultatele s-au afişat încă de la ora 9 şi jumătate. ?Fiecare candidat îşi poate vedea rezultatul la centrul de testare unde a susţinut probele. Termenul de afişare este până la ora 16,00?, a spus Mateiciuc. Lucrările au fost corectate în 6 centre de evaluare. Contestaţiile pot fi depuse tot sâmbătă, între orele 16,00 - 20,00, potrivit Ministerului Educaţiei, iar rezolvarea acestora se va face în 10 februarie, rezultatele finale urmând a fi afişate luni, 11 februarie.

Calendarul sesiunii speciale a testelor naţionale a fost următorul: 4 februarie - limba şi literatura română (test scris), 5 februarie - limba şi literatura maternă (test scris), 6 februarie - matematică, 7 februarie - istoria românilor sau geografia României .

Antena3.ro

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close