Antena 3 CNN Actualitate Bucureşti. Un bărbat, ucis de nepăsarea asistentei la spitalul Sfântul Luca

Bucureşti. Un bărbat, ucis de nepăsarea asistentei la spitalul Sfântul Luca

Bucureşti. Un bărbat, ucis de nepăsarea asistentei la spitalul Sfântul Luca
16 Iul 2008   •   20:21

Suferea de cancer, dar l-a ucis nepăsarea. Un bărbat de 57 de ani din Tulcea a murit în chinuri groaznice, în spitalul Sfântul Luca din Capitală, sub privirile colegilor de salon. Bolnavul a suferit o criză, noaptea, dar, spun ceilalţi pacienţi, asistenta de gardă n-a fost găsită ca să-l salveze.

Spitalul Sfântul Luca din Capitalã. Salonul 11, secţia oncologie. Un pat gol şi multe semne de întrebare. Asta a lăsat în urmă Grigore Moraru. Avea 57 de ani şi suferea de o boală cumplită: cancer pulmonar. În noaptea de 3 spre 4 iulie a început să se simtă rău. A început să tuşească din minut în minut şi i-au fost administrate trei pastile. A fost ultima dată când pe Grigore Moraru l-a văzut o asistentă. Orele treceau, iar starea lui se înrăutăţea.

Constantin Lazăr, un coleg de salon, povesteşte că spre dimineaţă i-a venit iar rău şi s-a întors cu faţa în sus, după care i s-au albit picioarele şi mâinile. Speriaţi, colegii de salon au pornit în căutarea asistentelor. Degeaba. După o noapte de agonie, omul şi-a dat sufletul.



Conducerea spitalului a început o anchetã administrativă. Dar colegii asistentei spun că se simt depăşiţi. Secţia de oncologie are doar trei asistenţi pe tură, care răspund de 60 de bolnavi. Cazul va fi cercetat şi de Ordinul Asistenţilor Medicali. În funcţie de concluziile anchetei, asistenta riscă de la o mustrare până la ridicarea dreptului de practică profesională.

Observator

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close