Antena 3 CNN Actualitate Bucureşti. Un pacient a chemat salvarea pentru o colegă de salon chiar la spital

Bucureşti. Un pacient a chemat salvarea pentru o colegă de salon chiar la spital

Bucureşti. Un pacient a chemat salvarea pentru o colegă de salon chiar la spital
29 Iul 2008   •   20:35

Să chemi salvarea la spital, pare o situaţie incredibilă. Dar s-a întâmplat cu adevărat la Institutul ORL Dorin Hociotă din Bucureşti. O pacientă a suferit un atac vascular cerebral şi a căzut din pat. Un alt bolnav, coleg de salon, a pus mâna pe telefon şi a apelat 112. Şi asta pentru că nu era nici un medic sau vreo asistentă prin preajmă. Versiune contrazisă însă de medicii din spital. Apelul s-a făcut, însă doctorii susţin că au intervenit doar la câteva minute de la producerea atacului.

Pacienta a supravieţuit şi, după ce a fost transferată la Spitalul Universitar, urmează să revină la Institut. Un Institut unde, la secţia de reanimare, bolnavii care tocmai au ieşit din operaţie stau în paturi în zgomot de pichamăr, printre găleţi pline de moloz şi muncitori care renovează de zor.



E o situaţie care ţine de câteva luni. Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, operat la Hociotă înainte de Paşte, nu a simţit disconfortul din spital. Reprezentanţii spitalului spun că bolnavii sunt ţinuţi în reanimare doar câteva ore după ce ies din sala de operaţie şi astfel nu simt disconfortul creat de muncitori. Şi, până la urmă, mai spun ei, e bine că măcar se renovează.

Observator

×
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close