Antena 3 CNN Actualitate Bucureşti. Un român care a lucrat în Nigeria a fost internat cu diagnosticul malarie

Bucureşti. Un român care a lucrat în Nigeria a fost internat cu diagnosticul malarie

Bucureşti. Un român care a lucrat în Nigeria a fost internat cu diagnosticul malarie
19 Iun 2008   •   15:52

Un bărbat de 35 de ani diagnosticat cu malarie a fost internat, miercuri, la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale ?Victor Babeş?. Potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, dr. Simin Florescu, românul s-a întors recent din Nigeria şi a acuzat febră, frison, transpiraţii şi cefalee, simptome specifice acestei boli provocate de ţânţarul anofel.

Malaria este o boală infecţioasă larg răspândită în regiunile tropicale şi subtropicale, provocată de Plasmodium faciparum, parazitul cel mai virulent pentru om, transmis prin înţepătura ţânţarului anofel. Pentru că boala se transmite doar prin înţepătura ţânţarului anofel, o persoană cu malarie nu reprezintă niciun risc pentru cei din jur.

Bolnavul român a fost supus tratamentului specific pentru această maladie şi urmează să rămână internat câteva zile la ?Victor Babeş?, informează Rompres. Malaria este tratată cu medicamente antimalarice cum ar fi Hidroxiclorochina, însă, în ultimul timp, rezistenţa la aceste medicamente (mecanism similar rezistenţei la antibiotice) este tot mai răspândită.

Antena3.ro

×
Parteneri
Klaus Iohannis se întâlnește cu Joe Biden la Casa Albă
x close