Antena 3 CNN Actualitate Bucureşti: Zone critice la summitul NATO

Bucureşti: Zone critice la summitul NATO

Bucureşti: Zone critice la summitul NATO
15 Mar 2008   •   19:01

Summitul NATO închide Capitala, iar demonstraţiile anti-globalizare par a fi pericolul numărul unu, al forţelor de ordine. Peste tot în lume, întâlnirile Alianţei Nord Atlantice au stârnit furie, în rândul acestor grupări. Praga a luat foc înainte de summit-ul NATO. Totul a fost securizat. Ferestrele magazinelor au fost acoperite cu plăci de lemn. Ţintele alese aproape de fiecare dată de manifestanţi sunt companiile americane sau ambasadele Statelor Unite.

Una dintre cele mai păzite străzi din Capitală va fi strada Batiştei, unde se află şi ambasada Statelor Unite. Din păcate tradiţia spune că la ultimele summituri manifestanţii au încercat să atingă astfel de obiective. Pieţele sau locurile deschise par a fi şi ele preferate de manifestanţii antiglobalizare.

Piaţa Victoriei este considerată una dintre zonele extrem de riscante din punct de vedere al securităţii. Pe aici vor trece toate coloanele oficiale, iar la Palatul Victoria vor avea loc o are parte din întrunirile delagaţilor. 8.000 de jandarmi aduşi din toate judeţele din ţară ar trebui să ţină piept unor posibile astfel de izbucniri violente. Palatul Parlamentului este un alt punct critic în viziunea trupelor de securitate. E o zonă extrem de expusă, care va fi controlată din punct de vedere al securităţii de lunetişti, elicoptere, jandarmi şi forţe speciale.

Peste 17.000 de jandarmi, SPP-isti, poliţişti şi trupe speciale vor fi angrenate în misiunea de securitate a demnitarilor. Până acum autorităţile nu au scos prea multe cuvinte referitoare la o eventuală ameninţare din partea grupurilor antiglobalizare.

Observator

×
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close