Antena 3 Actualitate Bucureştiul, cea mai caldă capitală a Europei

Bucureştiul, cea mai caldă capitală a Europei

29 Aug 2007   •   09:34
Bucureştiul, cea mai caldă capitală a Europei

Polul căldurii s-a mutat în această vară în România. Bucureştiul a fost primul în topul capitalelor europene unde s-au înregistrat valori termice foarte ridicate. Cu o medie de 40,3 grade Celsius, "Micul Paris" a fiert mai bine de o săptămână. În Europa, canicula din vara acestui an a atins doar Peninsula Balcanică şi sudul Italiei, dar în mai mică măsură decât în România. Grecia, Bulgaria şi Serbia au avut şi ele temperaturi comparabile cu cele din ţara noastră.

În lunile iunie şi iulie cele mai ridicate temperaturi au fost înregistrate la Atena, Madrid şi Roma. Bucureştiul ocupă a patra poziţie în acest clasament. Ca valoare absolută însă capitala României ocupă primul loc.

Organizaţia Meteorologică Mondială susţine că din ultimii 12 ani, 11 sunt cei mai calzi din întregul şir de observaţii la nivel global. S-a observat şi o creştere a evenimentelor extreme de vreme, precum ploi torenţiale sau valuri de căldură şi vijelii trend care va continua şi în următorii ani.

Citiţi articolul complet în Jurnalul Naţional

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close