Antena 3 CNN Actualitate Bucureştiul împlineşte 548 de ani

Bucureştiul împlineşte 548 de ani

Bucureştiul împlineşte 548 de ani
22 Sep 2007   •   16:07
Sărbătoare în Capitală, de Ziua Bucureştiului. Se împlinesc 548 de ani de atestare documentară. Cu această ocazie vor fi organizate o serie de manisfestări de amploare. Serbările încep joi dimineaţă cu o acţiune de plantat copaci. La această acţiune au fost invitaţi să participe toţi cei 41 de parlamentari de Bucureşti, inclusiv premierul Călin Popescu Tăriceanu, primarii de sector, actori şi jurnalişti. Tot astăzi va fi lansată campania de prevenire a accidentelor de circulaţie, manifestările din acest an fiind dedicate siguranţei motocicliştilor şi pietonilor.

Astfel, între orele 18.00 şi 19.00 va fi organizat un marş al motocicliştilor pe traseul Piaţa Constituţiei - Bulevardul Magheru - Piaţa Aviatorilor - Arcul de Triumf. Serbările se vor încheia cu Noaptea Albă a Bucureştiului. Este pentru prima dată când Primăria Capitalei organizează o astfel de Noapte Albă - eveniment care se mai desfăşoară în alte cinci capitale europene: Roma, Paris, Bruxelles, Riga şi Madrid.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, între orele 18.00 şi 4.00 dimineaţa, în zona Piaţa Unirii - Piaţa Constituţiei - râul Dâmboviţa vor avea loc mai multe spectacole susţinute de artişti locali, dar şi din străinătate. O paradă cu păpuşi înalte de patru metri susţinută de o trupă din Italia, un spectacol de lasere şi lumini sau un concert desfăşurat pe o structură metalică, în timpul căruia artiştii vor cânta suspendaţi, sunt doar câteva dintre evenimentele la care bucureştenii sunt invitaţi să participe.

Antena 3

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close