Antena 3 CNN Actualitate Bucureştiul, locul 28 în topul celor mai scumpe oraşe din Europa, la chirii

Bucureştiul, locul 28 în topul celor mai scumpe oraşe din Europa, la chirii

Bucureştiul, locul 28 în topul celor mai scumpe oraşe din Europa, la chirii
25 Apr 2008   •   16:48

Conform unui raport elaborat de firma britanică de resurse umane ECA International, Bucureştiul ocupă locul 61 într-un clasament mondial al celor mai scumpe oraşe din lume, realizat în funcţie de costurile de închiriere a apartamentelor în 2007. Potrivit aceluiaşi raport, la nivel european România ocupă poziţia a 28-a, fiind urmată de oraşe precum Cardiff, Hamburg sau Munchen.

Londra este cel mai scump oraş din Europa în ceea ce priveşte chiriile, capitala Marii Britanii fiind urmată de Moscova, Paris, St. Petersburg, Amsterdam, Dublin, Stockholm, Roma şi Milano. La polul opus al topului se află Ankara, cel mai ieftin oraş din Europa, urmat de Vilnius, Berlin, Dusseldorf şi Budapesta.

La nivel mondial, pe primul loc se află Tokyo, iar clasamentul este continuat cu Londra, New York, Moscova, Caracas, Singapore, Dubai, Hong Kong, Seul şi Paris. Oraşul Karachi din Pakistan are, dintre localităţile incluse în studiu, cele mai ieftine chirii din lume.

Studiile efectuate de ECA - specializată în administrarea mobilităţii internaţionale a forţei de muncă, prezentă în 71 de state - sunt folosite de companiile multinaţionale pentru a calcula sumele pentru cazare acordate personalului propriu detaşat în diferite oraşe din întrega lume.

Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close