Antena 3 CNN Actualitate Bucureştiul ocupă penultimul loc în Uniunea Europeană privind calitatea vieţii

Bucureştiul ocupă penultimul loc în Uniunea Europeană privind calitatea vieţii

Bucureştiul ocupă penultimul loc în Uniunea Europeană privind calitatea vieţii
10 Iun 2008   •   14:00

Într-un top mondial realizat de compania de consultanţă Mercer, capitala României ocupă poziţia 108 dintr-un total de 215 oraşe ale lumii în funcţie de calitatea vieţii. Bucureştiul s-a menţinut astfel pe acelaşi loc ca şi anul trecut, fiind surclasat de aproape toate capitalele statelor UE, mai puţin de Sofia, capitala Bulgariei, unde condiţiile de trai sunt inferioare.

Potrivit datelor furnizate Mediafax de către compania Mercer, între cele 26 de capitale din Uniunea Europeană, Viena oferă cea mai bună calitate a vieţii, fiind urmată de Copenhaga, Amsterdam, Bruxelles, Berlin şi Luxemburg. În Europa de Est, Praga este oraşul cu cea mai bună calitate a vieţii, urmat de Budapesta, Vilnius, Ljubljana şi Varşovia.

În clasamentul mondial, primele trei poziţii sunt ocupate de oraşe europene, respectiv Zurich, Viena şi Geneva, urmate de Vancouver şi Auckland. Oraşul cu cea mai scăzută calitate a vieţii este Bagdad, acesta menţinându-se pe acelaşi loc ca şi anul trecut. Pe lângă Bagdad, între ultimele cinci oraşe cu cea mai scăzută calitate a vieţii se mai află N'djamena (Camerun), Khartoum (Sudan), Brazzaville (Congo) şi Bangui (Republica Centrafricană).

Clasamentul are la bază un sistem de punctaj în care New York este considerat referinţa, cu 100 de puncte. Studiul s-a desfăşurat în 215 oraşe şi are ca scop sprijinirea guvernelor şi a companiilor în relocarea forţei de muncă.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close