Antena 3 CNN Actualitate Bucureştiul va avea o bancă de celule stem

Bucureştiul va avea o bancă de celule stem

Bucureştiul va avea o bancă de celule stem
16 Sep 2008   •   15:51

Compania Stem Health din Grecia şi Centrul Medical Unirea (CMU) au pus bazele unei firme care va înfiinţa o bancă de celule stem în Bucureşti. Investiţia necesară se ridică la aproximativ două milioane euro. Fiecare dintre cele două companii va deţine câte 50 de procente din acţiunile firmei înfiinţate marţi - Stem Health Unirea.

Banca va deveni operaţională peste şase săptămâni. Costurile percepute pentru o prelevare vor ajunge la 1.500 de euro, perioada de stocare fiind de 20 de ani, potrivit fondatorului CMU, Wargha Enayati, citat de Mediafax.

În luna iulie, Eurocord Slovacia a inaugurat, la Cluj-Napoca, Cord Blood Center România, o bancă privată de celule stem, urmând ca, până la sfârşitul anului să inaugureze şi o bancă publică.

În cadrul unei bănci de celule şi ţesut sunt cuprinse un sistem de recoltare, unul de donare, laborator de procesare, partea de validare, criogenarea celulelor şi depozitarea acestora pe termen lung.

Celulele stem din sângele placentar se recoltează în momentul naşterii şi pot trata mai mult de 70 de boli, printre care şi leucemia. Operaţiunea durează între 30 de secunde şi 3 minute şi nu prezintă niciun pericol pentru mamă sau pentru făt.

Fotografie: Ziuadecj.ro

Antena3.ro

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close