Antena 3 CNN Actualitate Bucureştiul va fi supravegheat de zeci de camere video în timpul summitului

Bucureştiul va fi supravegheat de zeci de camere video în timpul summitului

Bucureştiul va fi supravegheat de zeci de camere video în timpul summitului
30 Mar 2008   •   16:34

Capitala a fost împânzită de zeci de camere de supraveghere care monitorizează oraşul şi pe bucureşteni. Toate sunt coordonate de un centru de comandă înfiinţat în premieră pentru România la ministerul Internelor. Centrul Operaţional a fost creat pentru a asigura securitatea în perioada summitului NATO şi legătura cu toate celelalte structuri şi instituţii implicate în organizarea evenimentului.

Toate zonele importante din Bucureşti sunt monitorizate non stop de zecile de camere instalate în ultimele zile. Unele sunt amplasate la vedere, pe marile bulevarde, altele sunt atât de bine ascunse în cât cu greu le poate ghici cineva. Camerele au fost montate special pentru summitul NATO. Toate imaginile sunt urmărite în permanenţă de câţiva angajaţi, ai Ministerului de Interne. Ei lucrează în cea mai securizată zonă, un centru Operaţional de Comandă.

Rolul poliţiştilor e de a urmări orice mişcare suspectă ar putea apărea în aceste zile. De la blocaje în trafic, ambuteiaje, accidente sau grupuri de anarhişti decişi să protesteze violent în Bucureşti. Centrul Operaţional de Comandă va furniza permanent informaţii şi analize şi va coordona soluţionarea tuturor tipurilor de crize, inclusiv cele transfrontaliere.

Atribuţiile de bază ale Centrului sunt:

- coordonarea planurilor de acţiune;
- monitorizarea forţelor şi resurselor angajate în misiuni;
- monitorizarea misiunilor;
- centralizarea datelor şi informaţiilor referitoare la potenţialele riscuri şi ameninţări;
- luarea de decizii urgente în cazul producerii unor evenimente deosebite.

O parte din camere sistemul de monitorizare al ministerului de interne sunt concectate şi la sistemul SPP.

Antena 3

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close