Antena 3 CNN Actualitate Bulevardul Uranus, noul vis al lui Videanu (VIDEO)

Bulevardul Uranus, noul vis al lui Videanu (VIDEO)

Bulevardul Uranus, noul vis al lui Videanu <font color=red>(VIDEO)</font>
15 Aug 2007   •   23:12
Pământul bagă zâzanie între Parlamentul României şi primăria Capitalei! Primăria Capitalei vrea o bucată de teren din curtea Parlamentului, pe care să facă un bulevard. Aleşii au însă alte planuri, vor un hotel. Noul Bulevard Uranus ar urma să treacă pe lângă viitoarea Catedrală a Mântuirii Neamului. Numai că există o problemă. Trece exact prin curtea Palatului Parlamentului, pe locul în care aleşii vor să îşi construiască hotel. Şi de aici scandalul. Atât Hotelul Parlamentului cât şi Bulevardul numit Uranus de către Primărie ar urma să traverseze aceeaşi zonă. În aceste condiţii, cei de la Parlament propun Primăriei discuţii.

Reprezentanţii primăriei s-au arătat închişi negocierilor, ?nu cred că se va negocia, pe de o parte pentru că nu putem să considerăm că Parlamentul României e un proprietar privat de teren ca să aplicăm legea expropierii, sau să mergem pe o procedură achizitivă?, a declarat un oficial.

Totuşi, Parlamentul vine cu soluţii: ori să se lărgească străzile de lângă Palat, ori să se construiască un pasaj subteran prin care să treacă viitorul bulevard, ori să se devieze bulevardul astfel încât să nu împiedice construirea hotelului.

Rămâne de văzut cum va decurge conflictul iscat între cele două instituţii. Cert este că Parlamentul vrea să demareze în acest an construcţia hotelului -

Observator

×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close