Antena 3 CNN Actualitate Bulz uriaş preparat la Festivalul Brânzei din Sibiu

Bulz uriaş preparat la Festivalul Brânzei din Sibiu

Bulz uriaş preparat la Festivalul Brânzei din Sibiu
02 Sep 2007   •   20:48

Un bulz uriaş, lung de 10 metri, cel mai mare realizat vreodată în judeţul Sibiu, a fost preparat, duminică, în cadrul Festivalului Brânzei şi al Ţuicii, de preşedintele Consiliului Judeţean, Martin Bottesch, aflat la prima experienţă de acest gen, alături de câţiva localnici din comuna Răşinari. ?Este pentru prima dată când fac un bulz. Mă bucur că a ieşit bine. Din păcate, nu am mai ajuns să mănânc din bulz?, a declarat Martin Bottesch. În foarte scurt timp, sutele de vizitatori au mâncat bulzul pentru care a fost nevoie de 10 kilograme de brânză şi câteva zeci de kilograme de mămăligă.

Nu doar bulzul a făcut deliciul miilor de vizitatori care au mers duminică, în comuna Răşinari, la Festivalul Brânzei şi al Ţuicii, ci şi celebra telemea de Sibiu, brânza de burduf, brânza în coajă de brad şi tocana de oaie. Cei 25 de producători de ţuică şi brânză din Mărginimea Sibiului s-au declarat mulţumiţi de vânzările făcute. Cea mai ieftină a fost telemeaua, 12 lei pentru un kilogram, iar cea mai scumpă brânza veche de burduf, care ajunge şi la 35 de lei un kilogram. Şi ţuica de prune a avut preţuri piperate, între 30 şi 40 de lei litrul.

Participanţii la Festivalul Brânzei şi al Ţuicii au avut alături o turmă de mioare, în preajma căreia au cântat Veta Biriş şi Ansamblurile din Vaideni şi Răşinari.

Rompres

×
Parteneri
Sărbătoarea Paştelui în lume. Tradiţii şi obiceiuri inedite, în mai multe țări
x close