Antena 3 CNN Actualitate Bush, alături de Băsescu, despre problema vizelor şi cazul Teo Peter

Bush, alături de Băsescu, despre problema vizelor şi cazul Teo Peter

<font color=red>Bush, alături de Băsescu,</font> despre problema vizelor şi cazul Teo Peter
02 Apr 2008   •   13:42

Preşedintele Statelor Unite, George W. Bush s-a aflat miercuri la Neptun, pentru o întrevedere cu şeful român de stat, Traian Băsescu. Cei doi au susţinut o conferinţă de presă pe malul mării, în apropierea vilei de protocol ?Nufărul?. Băsescu a adus în discuţie şi cazul cântăreţului Teo Peter, ucis de un puşcaş marin într-un accident de maşină violent. Liderul de la Casa Albă, George W. Bush, a precizat că va încerca să găsească o soluţie pentru această problemă.

Preşedintele SUA, George W. Bush, a declarat că este preocupat de zona Mării Negre. "Sunt de acord cu îngrijorările pe care le-aţi exprimat în legătură cu securitatea din zona Mării Negre. Vom contrinui cu 1 milion de dolari pentru a asigura securitatea în zonă". Bush a ţinut să-i mulţumească preşedintelui Băsescu pentru primire şi pentru "mâncarea foarte bună de aici."

În privinţa politicii vizelor, preşedintele Bush a declarat că "SUA trebuie să ia în calcul trecutul, dar şi viitorul României. Înţeleg frustrările românilor. Tocmai de aceea, am cerut Congresului să urgenteze procesul de eliminare a vizelor. Sper ca, de acum înainte, în baza unei noi legi, să devină mai uşor pentru cetăţenii României să viziteze America."

Preşedintele SUA, George W. Bush a reiterat necesitatea ca Macedonia, Albania şi Croaţiei să adere la Alianţa Nord-Atlantică. Bush a mulţumit României pentru poziţia luată în zona Mării Negre.

?Sunt de acord cu îngrijorările pe care le-aţi exprimat în legătură cu economia mondiala?, a precizat Bush.

Preşedintele SUA a menţionat că pieţele aflate în dezvoltare trebuie încurajate.

?Colaborarea dintre economiile noastre este şi ea una puternică?, a spus George W. Bush.

Liderul americanilor a mulţumit românilor pentru viziunea proaspătă pe care o aduc Alianţei şi doamnei Băsescu ? pentru ospitalitate.

În replică, preşedintele Traian Băsescu s-a arătat recunoascător pentru că preşedintele SUA i-a vizitat meleagurile natale, din Dobrogea.

Preşedintele României a trecut în revistă principalii investitori americani în România şi le-a mulţumit maericanilor că s-au lăsat conduşi de un comandament român în Afganistan.

Avionul prezidenţial Air Force One a aterizat marţi, în jurul orei 18, pe aeroportul Henri Coandă din Bucureşti. Miercuri, liderul de la Casa Albă a ţinut un discurs la Palatul CEC, unde a vorbit despre contribuţia importantă pe care România a avut-o la Alinaţa Nord-Atlantică.

George W Bush recunoaşte că există subiecte asupra cărora el şi preşedintele Putin nu pot cădea de acord.

?Putin trebuie să înţeleagă că scutul antirachetă este îndreptat împotriva unor regimuri din Orientul Mijlociu, care ne pot ţine ostatici pe toţi?, a precizat preşedintele Bush.

Liderul americanilor e de părere că NATO trebuie să abordeze problema extinderii în prorpiul său interes şi nu ţinând cont de alte state.

?Înţeleg îngrijorările lor în ceea ce priveşte extinderea NATO. Şi în cazul României a fost la fel. Dar iată ce partener paşnic este România acum?, a menţionat George Bush.

Pe de altă parte, Băsescu a declarat că nu mai există motive care să justifice Războiul Rece.

?Ameninţarea teroristă este una reală pentru toate statele?, a adăugat Băsescu.

Printre motivele de îngrijorare, Băsescu a adus aminte de traficul de arme, traficul de droguri care se transformă în bani pentru armament şi traficul de fiinţe umane.

VEDEŢI AICI IMAGINI DE LA PLIMBAREA CELOR DOI ŞEFI DE STAT PE MALUL MĂRII NEGRE:

Antena3.ro

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close