Antena 3 CNN Actualitate Bush - cazat lângă Palatul Parlamentului, Putin ? în Vitan-Bârzeşti (FOTO)

Bush - cazat lângă Palatul Parlamentului, Putin ? în Vitan-Bârzeşti (FOTO)

Bush - cazat lângă Palatul Parlamentului, Putin ? în Vitan-Bârzeşti <font color=red>(FOTO)</font>
03 Apr 2008   •   23:42

Cu ocazia summitului NATO, capitala României a fost gazdă pentru doi dintre cei mai puternici oameni din lume: Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, şi George W. Bush, preşedintele Statelor Unite ale Americii. Aflaţi mai mult ca sigur la ultima lor vizită la Bucureşti în calitate de conducători de stat ? mandatul lui Putin urmând să se termine luna viitoare, iar al lui Bush în ianuarie 2009 -, cei doi lideri s-au angajat şi într-o altfel dispută decât cea politică.

Putin a sosit, joi, în România, pentru ca a doua zi să participe la Consiliul NATO-Rusia. Cunoscut ca un mare iubitor de lux, preşedintele Federaţiei Ruse a optat pentru un hotel de patru stele din Bucureşti, dar nu a dorit să se cazeze în centrul oraşului ca restul demnitarilor, printre care şi Bush. El a ales hotelul Rin Grand, situat pe Calea Vitan-Bârzeşti, care peste noapte s-a transformat într-o adevărată fortăreaţă. Sute de jandarmi, poliţişti şi SPP-işti asigură faptul că priveliştea lui Putin asupra lacului Văcăreşti nu este tulburată, până şi râul Dâmboviţa, aflat la mai bine de jumătate de kilometru de hotel, fiind foarte bine păzit.

La câţiva kilometri distanţă, omologul american, George Bush, admiră de la geamul camerei de hotel cea mai mare clădire din Europa. Venind la Bucureşti pentru a doua oară în mandatul său, Bush a ales şi el să se cazeze la un hotel de lux, însă a dorit să se afle în centrul oraşului, precum şi în centrul atenţiei. Preşedintele american a fost cazat la JW Marriott, la o aruncătură de băţ de Casa Poporului.

Vedeţi unde este cazat Vladimir Putin

Vedeţi unde este cazat George W. Bush

Supranumit ?cel mai puternic lider al lumii libere?, Vladimir Putin a călătorit până în România la bordul avionului Air Force Oneski. Aceasta se vrea a fi o versiune îmbunătăţită a modelului Air Force One american, cel care se află la dispoziţia ?liderului celei mai puternici naţiuni a lumii libere?. Dacă Air Force One uimeşte prin dimensiuni şi dotări, nici aeronava folosită de preşedintele Rusiei nu este mai prejos, aceasta fiind modificată special pentru el. Orice posibil atentat împotriva lui Putin poate fi detectat la timp. Avionul dispune chiar şi de protecţie împotriva rachetelor, dar nu face rabat nici de la lux, amenajările costând peste zece milioane de lire sterline. Fotoliile sunt îmbrăcate în piele importată din Italia, de la furnizorul automobilelor de lux Aston Martin, iar centurile de siguranţă, duşul, toaleta sau mânerele mobilierului sunt placate cu aur de 24 de karate.

De partea cealaltă, Bush se laudă cu un spaţiu de 370 metri pătraţi în avionul său, aeronava Boeing 747 fiind reconfigurată pentru îndatoriri prezidenţiale. Pe lângă un frigider în care se pot stoca circa 2000 de ?mese?, Air Force One găzduieşte la bord şi facilităţi medicale, inclusiv o masă de operaţie şi o farmacie super-dotată. Ce are Bush în avion şi nu au avut alţi preşedinţi este o bandă de alergat. Oare Bush este mândru că se menţine în formă pe timpul zborurilor, spre deosebire de omologul său rus? Sau îngrijorat de faptul că presa internaţională l-a declarat pe Putin câştigătorul indiscutabil al summitului de la Bucureşti?

Antena3.ro

×
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close