Antena 3 CNN Actualitate C.E. solicită României informaţii privind subvenţiile acordate Nokia

C.E. solicită României informaţii privind subvenţiile acordate Nokia

C.E. solicită României informaţii privind subvenţiile acordate Nokia
27 Mar 2008   •   17:03

Comisia Europeană (CE) a cerut României informaţii cu privire la subvenţiile acordate companiei Nokia pentru fabrica de telefoane de la Jucu. Potrivit comisarului pentru Politica Regională, Danuta Huebner, CE va analiza dacă subvenţiile acordate de România pentru activităţile Nokia de la Cluj sunt în concordanţă cu legislaţia UE.

Comisarul pentru Multilingvism, Leonard Orban, a declarat joi, că Executivul UE verifică dacă la proiectul Nokia de la Cluj au fost acordate ajutoare de stat şi ar putea începe o investigaţie oficială.

Producătorul finlandez de telefoane mobile Nokia şi-a deschis o fabrică în judeţul Cluj, comuna Jucu, unde a început producţia încă din luna februarie. Aici urmează să fie asamblat modelul 1200 pentru pieţele don Europa, Africa şi Orientul Mijlociu. Până la sfârşitul anului 2008, Nokia România va avea 1200 de angajaţi şi 100 de funcţii manageriale.

În luna ianuarie, Nokia a anunţat planurile de a construi o nouă fabrică la Jucu şi de a o închide pe cea deţinută la Bochum, în Germania, unde lucrau 2300 de angajaţi. Landul german Renania de Nord-Vestfalia, unde se află localitatea Bochum, a cerut între timp companiei finlandeze să returneze subvenţii şi dobânzi în valoare de circa 60 de milioane de euro, ca urmare a închiderii fabricii din Bochum.

Antena3.ro

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close